Concedieri la Realitatea TV după alegeri. Cozmin Guşă confirmă: vor fi concediaţi zeci de angajaţi

de:
21 nov. 2014
1 Afișari
Concedieri la Realitatea TV după alegeri. Cozmin Guşă confirmă: vor fi concediaţi zeci de angajaţi

CONCEDIERI REALITATEA TV. Potrivit acţionarului companiei, vedetele postului nu vor avea de suferit dar se va renunţa la personal de execuţie din zona tehnică şi logistică (între care tehnicieni şi şoferi.)

Guşă a justificat planul de restructurări prin faptul că „în mod paradoxal” veniturile staţiei au scăzut, în ciuda creşterii de audienţă, potrivit reportervirtual.ro.

CONCEDIERI REALITATEA TV. Managementul Realitatea TV lucrează la un plan de aducere a veniturilor în acord cu cheltuielile”, a precizat el, afirmând că situaţia Realitatea TV este cauzată şi de „concurenţa neloială a unor patroni cu legături puternice în zona guvernamentală, care au posibilităţi de a face presiuni în zona publicitarilor”.

El a mai acuzat şi „vechea problemă” a măsurătorilor de audienţă – părtinitoare, în opinia sa – evocând situaţiile din trecut când măsurătorile au indicat zero pe tronsoane de prime-time în care Realitatea a difuzat emisiuni realizate de jurnalişti cu notorietate.

„Sper ca instituţiile statului să se sesizez curând. Pentru un scandal similar în Turcia, 40 de persoane din industria de măsurare şi publicitate au fost arestate şi înfundă puşcăria”, a mai declarat Cozmin Guşă, care a adăugat că, ţinând cont de aceşti factori, „decizia de restructurare a personalului Realitatea TV este una legitimă.”

CONCEDIERI REALITATEA TV. Alegerile prezidenţiale au adus doar o bucurie morală jurnaliştilor de la Realitatea TV: managementul acestei societăţi aflate în insolvenţă a decis concedierea a câteva zeci de persoane începând cu săptămâna viitoare.

Surse din cadrul companiei au declarat pentru Reporter Virtual că aproximativ 30 de oameni aflați în funcții de execuție vor fi concediaţi, iar șefii editoriali sunt cei care fac – așa cum au mai făcut și în trecut – listele cu cei concediați.

CONCEDIERI REALITATEA TV. Situația editorială și tehnică a postului Realitatea TV este una cu adevărat dramatică: mai sunt 14-15 reporteri în toate secțiile în timp ce numărul oamenilor „cu expunere pe sticlă” – prezentatori şi realizatori este ceva mai mare.

Sursele Reporter Virtual mai susţin că acţionarul Realităţii, Cozmin Guşă – cel care insistă să vorbească neîntrerupt la propriul post de televiziune – nu a dat, până vineri, niciun mesaj intern legat de restructurări, dar a anunţat un cerc de persoane apropiate despre aceste măsuri.

CONCEDIERI REALITATEA TV. Motivele noului val de concedieri sunt de natură financiară.

„Nu mai sunt bani! Maricel Păcuraru, partenerul lui Guşă, este în închisoare (în dosarul fraudării Poştei Române, n.r.), Niro (Nicolae Dumitru) şi Cocoş (fostul soţ al Elenei Udrea, n.r.) – care mai dădeau, şi ei, nişte bani – sunt după gratii şi nu mai ‘contribuie’ „, au precizat sursele Reporter Virtual.

Vezi şi: CONDAMNĂRI în dosarul Poşta Română: Maricel Păcuraru şi Mihail Toader, 4 ani închisoare cu executare

            Cozmin Gușă, mesaj către angajații Realitatea, după condamnarea partenerului său la închisoare 

O situaţie incertă este şi cea legată de veniturile celor concediaţi. În Realitatea TV salariile pe luna curentă se plătesc pe data de 30 a lunii următoare. Istoricul acestei companii arată că, în general, cei restructuraţi nu şi-au mai primit ultimele salarii. Unii dintre aceştia au contracte de tip DDA (drepturi de autor), ceea ce îi face cu atât mai vulnerabili.

Cookies