Comunitatea cere, primarul Radu Mihaiu inaugurează. Stație de compostare a deșeurilor în Sectorul 2

14 iun. 2021
160 Afișari
Comunitatea cere, primarul Radu Mihaiu inaugurează. Stație de compostare a deșeurilor în Sectorul 2

Comunitatea cere, Radu Mihaiu îndeplinește. Stație de compostare a deșeurilor în Sectorul 2. Unde își pot duce cetățenii deșeurile vegetale biodegradabile.

De luni, cetățenii din Sectorul 2, mai exact, din zona Floreasca, pot duce deșeurile vegetale biodegradabile la o mini stație de compost, potrivit unui anunț al primarului Radu Mihaiu.

Aceasta este prima inițiativă privată de compostare a deșeurilor. Stația a fost realizată de Urban Cultor, iar primăria a oferit spațiul unde a fost amplasată aceasta, potrivit edilului Sectorului 2.

Proiectul a prins viață după 6 luni de zile, după „multă, multă birocrație”, a spus Radu Mihaiu.

„Prima inițiativă privată de compostare a deșeurilor a prins viață.

Acum 6 luni de zile am fost contactat de către Cyrill pentru a amplasa containere de compost în parcul Cinema Floreasca. După multă (multă, multă) birocrație, astăzi proiectul a prins viață. Urban Cultor s-a ocupat de ceea ce înseamnă stația de compostare, primăria a asigurat spațiul și amplasarea. De astăzi, cetățenii din zona Floreasca pot duce deșeurile vegetale biodegradabile la o mini stație de compost. Și asta la cererea comunității. Pentru că acesta e rolul primăriei: să faciliteze rezolvarea problemelor comunității.

Mulțumesc tuturor celor care se implică la modul real pentru lucrurile care contează!”, a declarat Radu Mihaiu pe pagina de Facebook.

În stațiile de compost, resturile vegetale trec printr-un proces de descompunere până ajung să fie reciclate, durata este influențată de condițiile atmosferice. Poate să dureze de la câteva luni și poate ajunge până la 2 ani.

De asemenea, nu se pot recicla:

  • Șervețelele umede
  • Batistele din hârtie
  • Alimente lichide (ex. lapte)
  • Resturi vegetale afectate de dăunători (pot afecta calitatea compostului).
Cookies