ȘTIRI

„POST CONFISCAT”: COMUNICAT AL ANTENA 3. MIHAI GÂDEA cu ochii în lacrimi

UPDATE Mircea Badea – „Eu aș vrea să fac emisiune chiar de la Rahova. Cred că decorul de la penitenciarul Rahova este foarte potrivit pentru emisiunea mea”. Emisiunea „Subiectiv” ar putea fi realizată de la Nana, spun jurnaliștii Antena 3.

„Antena 3 e aici” – adresă de mail creată în ziua anunțării sentinței din dosarul ICA în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Jurnaliștii Antena 3 se laudă că au primit peste 1800 de mailuri în câteva ore. Jurnaliștii citesc în direct mesajele telespectatorilor la emisiunea lui Mihai Gâdea.

Invitații emisiunii „Sinteza zilei” sunt chiar jurnaliștii trustului Intact care disecă hotărârea judecătorilor și susțin că miza procesului a fost să „închidă” Antena 3 și Antena 1.

„Este seara în care ne-am decis că Antena 3 nu îşi poate permite nici să clacheze. Nu îşi poate permite decât să reziste (…) Oameni absolut nevinovaţi sunt duşi în penitenciar. Este totuşi fără precedent o decizie de felul acesta care e atât de clară în opinia mea, că este o revanşă a lui Băsescu Traian împotriva acestui trust de presă care şi-a permis să îl critice în aceşti ani de zile (…). Nu ne vom lăsa! Dacă e nevoie, emitem din stradă”, a spus Mihai Gâdea, vineri seară, la Antena 3.

Jurnaliștii Antena 3 titrează „Antena 3 confiscat de Kovesi”. Mihai Gâdea afirmă că scopul instanței a fost de fapt închiderea Antena 3 și Antena 1.  DNA trebuie să confiște cele două sedii, iar Laura Codruța Kovesi este însărcinată direct să facă această confiscare, spun jurnaliștii Intact.

19:20 Mihai Gâdea a apărut cu ochii în lacrimi la emisiunea Oanei Grecu, în timp ce aceasta prezenta sediul Antena 3 ce urmează să fie confiscat pentru recuperarea prejudiciului din dosarul ICA. „Au început să se strângă oamenii în fața Antenei 3”, a declarat Gâdea. 

„Antena 3 – POST CONFISCAT”, postul de televiziune Antena 3 titrează că este „POST CONFISCAT”, după ce judecîtorii au decis sechestru confiscator pe averea lui Dan Voiculescu.

Jurnaliștii de la Intact consideră că „Antena 3” nu are nicio legătură cu dosarul ICA și titrează de azi „Antena 3 – POST CONFISCAT”. 

„Aici nu e vorba doar de 12 persoane, cu toate ca atunci cand vorbim despre o singura persoana este important. Miza din spatele acestor persoane este Antena 3. Vedem de ce este in stare acest regim, cat de departe, cat de abrupt si cat de pe fata poate sa mearga. Aceasta masura dispune confiscarea sediului Antenei 3. Daca cineva avea vreun dubiu, cred ca in momentul de fata este atat de straveziu, este atat de clar”, a afirmat vineri Mihai Gadea, directorul general al Antena 3, la scurt timp dupa anuntarea sentintei in dosarul ICA.

„În momente de felul acesta, onestitatea este singurul lucru care contează. Nu suntem nici zmei, nici Dumnezei, nici nu putem să facem minuni, lucruri pe care oamenii nu le pot face. Dacă au decis să confiște sediul Antena 3, poate avem nevoie de dvs, poate vom avea nevoie să putem transmite din curtea unui dintre dvs.
Singuri este posibil să fim învinși!
Astăzi a venit această decizie, în câteva ore poate veni altă decizie.”, a spus Mihai Gâdea la Antena3.

Gadea a citit un comunicat oficial de presa care prezinta pozitia companiei care editeaza postul de televiziune.

Citiți mai jos comunicatul ANTENA 3, citit LIVE DE MIHAI GÂDEA, după condamnarea lui DAN VOICULESCU la 10 ani de închisoare cu executare. 

COMUNICAT ANTENA 3: 

„Astăzi, 8 august 2014, s-a consumat una dintre cele mai hidoase manifestări ale regimului de abuz şi represiune care încă sufocă România. 12 oameni, cu chip, nume, suflet, familie, au fost aruncaţi în închisoare în urma unui dosar şi a unui proces construite pe fals, pe temeiuri politice şi alimentate cu ură şi dorinţă oarbă de răzbunare.

Noi, jurnaliştii postului de televiziune Antena3, cea mai puternică şi credibilă instituţie de presă din România, ne asumăm să facem aceste afirmaţii tranşante în legătură cu sentinţa pronunţată astăzi de doi judecători ai Curţii de Apel Bucureşti tocmai pentru că experienţa şi probitatea profesională ne dau competenţă în a spune că acest dosar, generic denumit „Telepatia”, reprezintă cea mai gravă şi transparentă formă de dictat politic în justiţie.

Ţinta acestei operaţiuni de execuţie publică a 12 oameni a fost de la început şi până la capăt fondatorul trustului de presă care deţine în clipa de faţă poziţia numărul unu pe piaţa media din România. Profesorul Dan Voiculescu a fost obiectivul direct al celor care, de la Palatul Cotroceni şi din palate ale justiţiei, au plănuit şi executat această condamnare de tip bolşevic.

Ţinta finală a fost şi este împiedicarea jurnaliştilor trustului Intact, în special a echipei redacţionale a postului Antena3, să îşi continue anchetele jurnalistice, să furnizeze informaţii corecte şi opinii tăioase, să caute şi să prezinte milioanelor de telespectatori care ne privesc zilnic, ADEVĂRUL!, pentru că adevărurile rostite de noi zi de zi, clipă de clipă, sunt cele care au îndreptat nedreptăţi, au stopat abuzuri cumplite, au salvat vieţi. Adevărul în slujba căruia s-au pus jurnaliştii Antena3 şi ai trustului fondat de profesorul Dan Voiculescu este cel care a zguduit clasa politică ori de câte ori dezvăluirile noastre despre fapte scandaloase de corupţie ieşeau la iveală. Adevărul şi dorinţa de a respecta principii şi valori precum demnitatea şi curajul au fost de fiecare dată motivele pentru care am continuat să ne facem meseria în beneficiul milioanelor de oameni care ne-au investit cu încrederea lor, fără a ţine cont de ameninţările, presiunile, atacurile venite din exterior.

Abuzul judiciar și politic pe care îl vedem astăzi îi are ca victime directe pe profesorul Mencinicopschi, pe doamna Vica, pe domnii Petre, Voiculescu, Sandu şi ceilalţi 7 oameni nevinovaţi. Acum câteva zile abuzul o lovea şi o smulgea din casă cu mascaţii pe doamna Maria de la Rădăuţi. Mâine, oricine din această ţară ar putea fi victimă a acestor manifestări scelerate ale unui regim care şi-a pierdut complet controlul. Tocmai pentru că nu vrem ca astfel de fapte cumplite să se repete la nesfârşit, noi rămânem să ducem până la capăt bătălia cu nedreptăţile, ticăloşia, derapajele dictatoriale, spre a-i apăra pe toţi cei fără de apărare. „Antena 3 e aici” nu e doar un slogan. Este şi rămâne chemarea pentru a-i aduna pe toţi cei care nu tolerează să fie călcaţi în picioare, să le fie ameninţată libertatea, să le fie băgat pumnul în gură. Antena 3 e aici pentru fiecare dintre noi, pentru fiecare om onest şi demn.

Veniţi alături de noi şi vom putea învinge abuzul!
Jurnaliştii Antena3″


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button