Comunele Chiajna şi Cornetu din Ilfov intră în carantină pentru 14 zile, începând din această seară

16 mart. 2021
187 Afișari
Comunele Chiajna şi Cornetu din Ilfov intră în carantină pentru 14 zile, începând din această seară

Comunele ilfovene Chiajna şi Cornetu intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, începând de marţi, de la ora 22:00.

”Comunele ilfovene Chiajna şi Cornetu intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 16.03.2021, ora 22:00”, anunţă Prefectura Ilfov.

În Chiajna rata de infectare este de 6,86 cazuri la mia de locuitori, iar în Cornetu, este 6,44 la mia de locuitori.

Ca urmare a analizei de risc realizată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară hotărârile privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Chiajna, cu satele aparţinătoare Chiajna, Dudu şi Roşu, judeţul Ilfov; precum şi  privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Cornetu, cu satele aparţinătoare Cornetu şi Buda, judeţul Ilfov.

Ambele propuneri au fost înaintate către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinului Comandantului Acţiunii. Prim urmare, şeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis ordinele privind instituirea carantinei zonale pentru comuna Chiajna, cu satele aparţinătoare Chiajna, Dudu şi Roşu, şi pentru comuna Cornetu, cu satele aparţinătoare Cornetu şi Buda, începând cu data de 16.03.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, până la data de 30.03.2021 ora 22:00.

Cu o zi în urmă, a fost plasat în carantină oraşul Bragadiru.

În judeţul Ilfov au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 133 de cazuri noi de COVID-19, rata infectărilor fiind 4,85.

Cookies