Compozitorul golanilor din Piaţa Universităţii, Cristian Paţurcă, a murit

de:
18 ian. 2011
1 Afișari
Compozitorul golanilor din Piaţa Universităţii, Cristian Paţurcă, a murit

Cantautorul Cristian Paţurcă, autor al cunoscutului „Imn al golanilor” cântat de protestatarii din Piaţa Universităţii în 1990, a încetat din viaţă, marţi, la vârsta de 46 de ani, a declarat, pentru NewsIn, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş.

Decesul s-a produs în casa din Capitală unde locuia artistul.

Paţurcă fusese internat, din februarie 2010, la Institutul Naţional „Victor Babeş” din Capitală, din cauza unei afecţiuni cronice care îi provocase complicaţii la ficat şi stomac.

În martie 2010, Paţurcă a primit certificatul de revoluţionar din partea secretarului de stat pentru problemele revoluţionarilor. Cu o lună înainte, cantautorul declarase că a fost vizitat la spital de şeful statului, Traian Băsescu. Acesta i-ar fi adus în salon prăjituri şi struguri.

În mai 2008, Paţurcă a fost evacuat din casa în care s-a născut, situată în Bucureşti pe strada Lister nr. 61, după ce imobilul naţionalizat a fost revendicat. „Nu am primit nicio veste de la nimeni, nici de la proprietar nici de la judecătorie şi niciun fel de somaţie de evacuare” declara la acel moment Cristian Paţurcă. „Urmează să locuiesc sub cerul liber de acum. Noroc de prietenii pe care îi mai am şi care m-au invitat să dorm la ei. În acest moment, îmi pare rău că tot ce am făcut în decembrie ’89 s-a întors împotriva mea”, spunea atunci cantautorul.

„Doar pe mine sunt supărat, nu trebuia să fumez şi să beau atât de mult. Şi nu trebuia să fiu atât de naiv. Dar de unde să fi ştiut eu cum să-mi gestionez viaţa? Nu există o reţetă”, declara Paţurcă într-un interviu acordat Evenimentului Zilei, bolnav la plămâni, cu o ciroză şi evacuat din casă.

Cookies