Complicele judecătorului Stan Mustață, reținut pentru viol

de:
12 feb. 2015
0 Afișari
Complicele judecătorului Stan Mustață, reținut pentru viol

Ion Boraciu, judecat în dosarul magistratului Stan Mustaţă, pentru că intermedia mita primită de judecător în schimbul unor soluţii favorabile în dosare, a fost reţinut pentru viol, procurorii urmând să ceară joi instanţei arestarea lui preventivă, potrivit unor suse judiciare.

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că Ion Boraciu a fost reţinut miercuri, pentru o faptă de viol, în urma unei anchete instrumentate de poliţiştii Serviciului Omoruri, sub coordonarea procurorilor Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Poliţiştii şi procurorii au făcut două percheziţii, la locuinţa şi la biroul lui Boraciu, care nu a recunoscut fapta. Ion Boraciu urmează să fie prezentat magistraţilor Judecătoriei Sectorului 2, cu propunere de arestare preventivă.

În 23 mai 2014, Ion Boraciu a fost trimis în judecată în acelaşi dosar cu judecătorul suspendat Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti. Boraciu este acuzat că lua legătura cu inculpaţi din dosare judecate de Stan Mustaţă şi cerea bani de la aceştia sau de la apropiaţi ai lor, pentru ca judecătorul de la Curtea de Apel Bucureşti să le dea decizii favorabile.

Potrivit procurorilor DNA, Ion Boraciu ar fi intervenit atât pentru schimbarea măsurilor de arest preventiv pe numele unor persoane dispuse să plătească sume importante de bani pentru a fi cercetate sub control judiciar, cât şi pentru obţinerea unr soluţii favorabile pentru persoane care făcuseră apel după condamnarea la pedepse cu închisoarea.

Cookies