ÎN BUCUREȘTI

Complicata viață politică a lui Nicușor Dan. Începe ziua și săptămâna cu ultimatum de la Ciucu, primarul de la 6 și șeful liberalilor din București: Nu mai poate continua așa! 

Ca să înțelegem complicata viață politică a lui Nicușor Dan, ajută să ne amintim cum a ajuns primar general al Capitalei: cu sprijinul PNL. Mai exact, fiind candidatul PNL. Doar că al unui PNL condus pe atunci de Ludovic Orban. Acum, că Orban a pierdut glorios bătălia din partid, câștigătorii cu influență din București pun piciorul în prag. Și îi dau ultimatum.

Ciprian Ciucu, care e proaspăt președinte al PNL București, dar și e și primarul sectorului 6, e foarte supărat pe Nicușor Dan. Îl acuză de lipsă de comunicare atât cu primarii de sectoare, cât și cu grupurile PNL și USR PLUS, care îi asigură majoritatea în Consiliul General. 

De ce e complicată viața politică a lui Nicușor Dan

Ciprian Ciucu îi cere lui Nicușor Dan să se ducă mâine la o discuție serioasă despre soarta orașului. 

„În momentul de față, ca și în timpul PSD, avem un oraș cu șapte primării, care nu se coordonează. Eu cred că Nicușor Dan nu-și controlează primăria. Caracatița lui Firea este încă acolo”, a declarat Ciprian Ciucu, pentru Libertatea

Primarul de la 6 susține că  Nicușor Dan aproape că nu nici nu vorbește cu primarii de sectoare pe proiectele strategice ale Capitalei. 

„Lipsește în totalitate din discuția noastră dimensiunea strategică. Simt această lipsă de viziune strategică nu numai eu, ci toți primarii de sectoare. Nu există întâlniri de planificare strategică, cel puțin ale investițiilor”, acuză Ciprian Ciucu.

Primarul sectorului 6 dă și un exemplu: proiectul așa-numitului “tren metropolitan” București-Ilfov – un inel feroviar care leagă comunele limitrofe de Capitală, pe “scheletul” vechilor linii industriale ale CFR. Un tronson al proiectului traversează și sectorul 6. Cu toate astea, spune Ciucu, el n-a avut nicio discuție cu primarul general despre acest proiect. 

În final, Ciprian Ciucu îi dă, practic, un ultimatum lui Nicușor Dan:

“Îi transmit lui Nicușor Dan că nu mai poate să continue așa! Sau poate, dar fără PNL”, declară primarul sectorului 6 din București.

Jurnaliștii de la Libertatea au încercat să obțină punctul de vedere al lui Nicușor Dan, dar până la publicarea interviului cu Ciprian Ciucu, n-a zis nimic, deși i-a fost trimisă o solicitare oficială în acest sens. Nici pe Facebook nu a scris nimic primarul general, Facebook fiind locul în care mai vorbește din când în când cu bucureștenii.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button