LA MINE-N CARTIER

Complex comercial multifuncțional cu grădiniță, construit în Sectorul 1

Potrivit unui anunț publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Administrația Străzilor Sector 1 intenționează să semneze un acord-cadru pentru proiectarea și execuția lucrărilor de proiectare și execuție „Complex Multifunctional S+P+1+2R” Piața Mureș (situat pe str. Mureș nr. 51).

„Contractul de proietare și executie are ca obiect edificarea unui imobil S+P+1E+2R, cu funcțiune comercială mixtă de comerț, piață agro-alimentară, birouri și gradiniță. În subsol sunt prevăzute spații tehnice și parcaj. Parterul a fost destinat funcțiunilor de comerț (spații comerciale și piață agro-alimentară). Etajul 1 este destinat spațiilor de birouri, iar etajul 2 este destinat spațiului de gradiniță”, se arată în anunțul publicat pe SEAP.

Pentru realizarea acestui complex multifuncțional Administrația Piețelor este dispusă să plătească până la 56.231.458 lei cu TVA (45.347.950 RON fără TVA), echivalentul a 12,6 milioane de euro. Termenul de finalizare este de trei ani de la data atribuirii contractului.

„Cheltuielile totale pentru diverse și neprevăzute ajung la 2.074.520 lei, respectiv 4.57% (așa cum reiese din Devizul General întocmit de proiectant”, se mai arată în anunțul instituției.

Piață agroalimentară

Complexul Multifuncțional va avea o arie desfășurată totală (inclusiv subsolul) de 14.120 mp. Se vor realiza minim 8 spații comerciale închise cu suprafețe între 65 și 90 mp. Piața agroalimentară (spațiu deschis) va avea o suprafață utilă de minimum 1450 mp, iar spațiile de depozitare vor avea o suprafață utile de minim 250 mp. În caietul de sarcini este prevăzută și asigurarea unei parcări de minimum 110 locuri de parcare.

Spațiu pentru birouri

În ceea ce privește spațiul pentru birouri, insituția și-a propus să realizeze două săli de conferință, o sală de consiliu, o sală de mese pentru personal, bucătărie catering și sală de mese (food court) de minimum 350 mp. Spațiul pentru birouri – open space va ajunge la 1700 mp.

„Pe lângă zona distinctă de lobby acces/recepție, care va fi complet separată de zona comună, se va mai amenaja un spațiu de lobby general de cca. 300 mp dotat cu desk recepție și zone de așteptare în directă legătură cu nodul de circulație principal”, se arată în caietul de sarcini.

Grădiniță

Grădinița ce se va afla la etajul 2 va găzdui minimum 3 grupe dotate cu dormitoare proprii, săli de grupă și grupuri sanitare pentru copii cu cabină de duș și oficiu de supraveghere. Suprafața utilă a grădiniței va ajunge până la 1200 mp, conform specificațiilor din caietul de sarcini ce însoțește anunțul.

Pe terasă va fi amenajat un loc de joacă în suprafață de 500 mp. Spațiul va avea zone deschise și zone umbrite (acoperite), va fi dotat cu elemente de siguranță și împrejmuit față de alte spații exterioare. De asemenea, va fi amenajat și un cabinet medical dotat pentru consultația copiilor.

Contractul va fi atribuit prin licitație deschisă, oferta câștigătoare fiind cea declarată cea mai avantajoasă din punct de vedere economic în ceea ce privește: prețul ofertei (80%), termenul de realizare (20%), precum și criteriile enuntate în caietul de sarcini.

Agenții economici interesați își pot depune ofertele sau cererile de participare până la data de 8 aprilie 2015, ora 10:00.

În vara anului 2007, Primăria Sectorului 1 anunţa că o firmă care a concesionat pe 49 de ani Piaţa Mureş a pornit oficial lucrările de modernizare a acesteia, valoarea totală a investiţiei fiind de aproximativ 25 de milioane de euro, potrivit Mediafax.

Într-unul din documentele anexate anunţului de participare lansat de Administraţia Pieţelor Sector 1 se arată că pe terenul pe care va fi ridicat viitorul complex multifuncţional sunt amplasate o serie de elemente de construcţie, parte a proiectului unui imobil cu funcţiuni similare, autorizat în 2007. Şantierul respectivei lucrări este împrejmuit pe toate laturile şi abandonat.

Administratia Pieţelor Sector 1 a lansat la începutul anului trecut procedurile pentru contractarea unui credit de investiţii de 56,2 milioane lei, pe o perioadă de zece ani, pentru construcţia complexului comercial multifuncţional Piaţa Agroalimentară Mureş.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button