Competiţie de ciclism şi educație rutieră, în Parcul Lumea Copiilor, miercuri

de:
20 mai 2014
0 Afișari
Competiţie de ciclism şi educație rutieră, în Parcul Lumea Copiilor, miercuri

Sub sloganul „Distrează-te alături de școala ta și câștigă o bicicletă DHS!„ cei aproximativ 200 de elevi din clasele V-VIII ale școlilor gimnaziale din Sectorul 4, dar și din alte sectoare ale Capitalei, vor pedala după reguli bine stabilite, dovedindu-și îndemânarea pe bicicletă, informează un comunicat de presă al Primăriei de sector.

Grupați în echipe mixte şi aliniaţi la linia de start, concurenții vor susține atât o probă teoretică, reprezentând chestionare de legislație rutieră, cât și una practică, de parcurgere a unui traseu cu bicicleta în poligonul tehnico- aplicativ.

În timp ce primii clasați, respectiv, echipa care va reprezenta Bucureștiul în etapa națională, va fi câștigătoarea unei tabere de 4 zile la mare, ocupanţii celorlalte locuri vor primi echipamente și accesorii sportive.

Acest proiect educațional are la bază încurajarea spiritului de competiție în rândul tinerilor, promovând totodată, prin mişcare, un mod de viaţă sănătos, dar şi educând, în scopul prevenirii producerii accidentelor de circulaţie, prin însuşirea corectă a regulilor de circulaţie şi respectarea acestora.

Cookies