ARHIVA B365

Competiție fictivă de baschet și volei plătită cu 280 de mii de lei de Primăria Capitalei

Potrivit unei anchete realizate de Gazeta Sporturilor, Primăria Municipiului București a plătit 280.000 de lei unei firme prietene pentru un eveniment de baschet și volei despre care nici un om de sport nu-și amintește. 

Banii au fost dați către firma “Teonel Impex” SRL, care lucrează cu clubul de sport al Primăriei, CSM București, din 2007. Firma ar fi primit din visteria primăriei circa 65.000 de euro. Lucreţia Furnigă, asociată în această companie, a declarat pentru GSP că banii au fost primiți pentru organizarea unor turnee de baschet și volei în “Agronomiei” și în Parcul Tineretului cu juniorii echipei CSM București.

Totuși, șeful secției de la CSM spune că acest turneu nu a avut loc niciodată, accentuând faptul că CSM nu are echipă de junioare la volei și la baschet. În contract se precizează faptul că turneul ar fi avut loc în luna decembrie, asta deși terenul pe care ar fi trebuit să se desfășoare era în aer liber. 

În plus, Teonel SRL ar fi dat un miliard de lei pentru închirierea unei instalații de sunet de la o companie care îl are ca patron Dorinel Artene, fost jurnalist, implicat în prezent în multe proiecte cu Primăria Capitalei. Acesta din urmă afirmă cu siguranță faptul că protocolul este un fals. 

„Eu n-am instalaţie de sonorizare! Cum s-o închiriez dacă n-am? Știu toată povestea de la CSM, există multe facturi sau chitanţe tăiate fals pe «Art Evolution», fără să fie ștampila sau semnătura mea”, a afirmat Artene pentru GSP.

În urmă cu câteva zile, o anchetă a aceleiași publicații a relevat faptul că Primăria Capitalei a decontat mai multe facturi considerabile pentru un turneu de sah inexistent


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button