ARHIVA B365

Competiție de oină cu intrare liberă, în weekend în București

Competitia din acest an are loc la 114 ani de la desfasurarea primului Campionat National de Oina (Bucuresti , 9 Mai 1899) si va reuni participarea a trei echipe: Frontiera Tomis Constanta , campioana nationala, Straja Bucuresti (echipa Jandarmeriei Romane) – castigatoarea Cupei Federatiei si Biruinta Gheraesti – castigatoarea Cupei Satelor.

Sistemul de desfasurare a competitiei va fi unul in turneu simplu, urmand sa aiba loc trei partide, iar la final, echipa care acumuleaza cele mai multe puncte va fi declarata castigatoare. Evenimentul va fi insotit de comentarii in direct realizate cu sprijinul specialistilor in acest sport menite sa explice si sa familiarizeze publicul spectator cu regulile si modul de desfasurare a partidelor de oina

Federatia Romana de Oina se afla de curand sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regele Mihai I, Supercupa Romaniei la Oina fiind primul eveniment desfasurat sub aceste auspicii, totodata el fiind inclus si in calendarul evenimentelor ce marcheaza ziua de 10 Mai – Ziua Regalitatii. Startul oficial al competitiei va fi dat de Alteta Sa Regala Principele Nicolae, totodata Alteta Sa Regala urmand sa participe si la festivitatea de premiere a echipei castigatoare.

Supercupa Romaniei la Oina a fost introdusa in programul competitional al Federatiei Romane de Oina in 2005, anul acesta aflandu-se la a saptea editie.

.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button