ÎN BUCUREȘTI

Companiile bucureștene din sectorul cultural indepedent primesc bani din fonduri europene

Un proiect aprobat recent oferă companiilor bucureștene din sectorul cultural indepedent bani din fonduri europene pentru supraviețuire.

Spectacolele cu săli aproape goale din cauza pandemiei au dus la o serie de probleme pentru companiile din sectorul cutural independent. Acesta este și motivul pentru care Comisia Europeană a aprobat luni o schemă de ajutor în valoare de 610.000 euro, lansată de autorităţile române, pentru sprijinirea companiilor active în sectorul cultural independent din Bucureşti, în contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19.

Schemă de ajutor pentru companiile cuturale

Conform schemei, ajutorul va lua forma subvenţiilor directe. Scopul schemei este de a atenua lipsa lichidităţilor cu care se confrunta beneficiarii, din cauza măsurilor restrictive pe care Guvernul român a trebuit să le pună în aplicare pentru a limita răspândirea virusului, nformează un comunicat de presă al Executivului comunitar, citat de Agerpres.

Cum vor putea fi folosiți banii

Banii vor acoperi anumite costuri suportate de beneficiari în perioada august – decembrie 2020: cheltuieli de închiriere pentru sediul central / biroul operaţional, până la o sumă maximă de 4.020 euro (20.000 lei) pe lună; cheltuieli cu utilităţile publice (căldură, electricitate, apă, canalizare, deşeuri, gaze naturale); salarii şi contribuţii pentru maximum trei angajaţi, plafonate la salariul minim lunar naţional.

Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condiţiile stabilite în Cadrul temporar privind ajutorul de stat: sprijinul nu va depăşi 1,8 milioane de euro per beneficiar, iar ajutorul va fi acordat cel târziu până la 31 decembrie 2021.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button