Companiile BioNTech și Pfizer au dezvoltat un vaccin împotriva variantei Delta. Când începe testarea serului

12 iul. 2021
140 Afișari
Companiile BioNTech și Pfizer au dezvoltat un vaccin împotriva variantei Delta. Când începe testarea serului
BioNTech și Pfizer au dezvoltat un vaccin împotriva variantei Delta.

Companiile BioNTech și Pfizer au dezvoltat un vaccin COVID-19 împotriva variantei Delta. Producătorii au spus când începe testarea serului.

BioNTech și Pfizer au dezolvat vaccinul anti-COVID-19 împotriva variantei Delta și vor să verifice cât de curând care îi este eficiența. Anunțul a fost făcut chiar de companiile farmaceutice.

BioNTech și Pfizer au dezvoltat un vaccin împotriva variantei Delta

Noul ser adaptat pentru varianta Delta a fost fabricat în Mainz. BioNTech și Pfizer își propun să înceapă testarea în luna august, potrivit informațiilor apărute în publicația Sueddeutsche Zeitung.

Medicamentul este bazat pe ARN mesager (mRna) și a fost adaptat pentru varianta Delta: s-a folosit întreaga proteină Spike cu mutațiile variantei de COVID-19.

Recomandăm și: Valeriu Gheorghiță, despre varianta Delta: O persoană infectată poate genera 6, 7 cazuri secundare

Chiar dacă noua variantă de COVID-19 a început să se răspândească rapid, autoritățile sanitare din Statele Unite, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și Food and Drug Administration, recomandă ca americanii cu schema de vaccinare completă (care au primit cele două doze de vaccin, să nu supuși și celei de-a treia doze.

„Americanii care au fost complet vaccinați nu au nevoie de o doză de rapel în acest moment”, s-a spus într-o declarație comună, la scurt timp după ce Pfizer și BioNTech au anunțat că vor să solicite FDA autorizația pentru a treia doză a vaccinului împotriva coronavirusului, potrivit unei raportări făcute de NPR pe site-ul său.

OMS nu are suficiente dovezi

Organizația Mondială a Sănătății încă nu a clarificat dacă o a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 este utilă pentru o eficiență sporită împotriva virusului, iar dovezile pentru demonstrarea eficienței nu-s multe.

Recomandăm și: Varianta Delta va crește cererea pentru vaccinarea anti-COVID. Numărul infectărilor va fi mai mare, spune Valeriu Gheorghiță

„Până când nu vor fi colectate date suplimentare, nu știm dacă vor fi necesare ale rapeluri pentru a menține protecția împotriva Covid-19”, a declarat OMS într-o declarație făcută pentru CNN.

Valeriu Gheorghiță a explicat că, doar după o primă doză de vaccin, transmiterea virusului se reduce de la 30% la 50%. Mai exact: dacă o persoană se infectează cu COVID-19, dar este vaccinată cu prima doză, riscul de transmitere al bolii este cu 50% mai scăzut.

Dacă numărul persoanelor vaccinate nu o să crească, o să fie dificil de evitat o creștere a numărului de cazuri în viitor.

Cookies