Compania Municipală Parking promite 17.000 de noi locuri de parcare în București. CGMB acordă 26 de milioane de lei pentru acest proiect

29 iun. 2022
286 Afișari
Compania Municipală Parking promite 17.000 de noi locuri de parcare în București. CGMB acordă 26 de milioane de lei pentru acest proiect
Compania Municipală Parking promite 17.000 de noi locuri de parcare în București. CGMB acordă 26 de milioane de lei pentru acest proiect | Sursă foto: Unsplash

Vineri, 29 iunie 2022, Consiliul General al Municipiului București a votat proiectul de buget produs pe consilierii generali ai PNL pentru crearea de noi locuri de parcare.

Compania Municipală Parking promite 17.000 de noi locuri de parcare în București

În urma aprobării acestui proiect de buget, Consiliul General al Municipiului București va acorda Compania Municipală Parking SA suma de 26 de milioane de lei. Banii vor fi folosiți pentru amenajarea a 17.000 de noi locuri de parcare în Capitală.

După crearea acestor noi locuri de parcare, Bucureștiul va ajunge la un total de 30.000 de locuri de parcare.

Consilierii PNL au transmis că doresc, prin creare acestor locuri de parcare, să genereze mai mulți bani la bugetul local al Primăriei Capitalei.

Purtătorul de cuvânt al consilierilor generali PNL, Diana Mardarovici, a declarat:

Cu acești bani vom implementa conceptul de smart parking la nivelul Capitalei. Pe lângă faptul că oferim soluții de parcare, ne dorim să creștem veniturile la bugetul PMB, astfel încât să nu mai stea cu mâna întinsă la Guvern și să-și permită și alte investiții extrem de importante, cum ar fi finalizarea lucrărilor la Prelungirea Ghencea, Pasajul Doamna Ghica, dar și alte proiecte de infrastructură.

Parcările vor fi prevăzute cu parcometre

Compania Municipală Parking SA speră ca amenajarea acestor 17.000 de parcare în București să genereze încasări de un milion de lei pe zi.

Conform comunicatului transmis, unele dintre locurile de parcare vor fi realizate „la bordură” și se vor marca cu albastru, iar altele în spații închise cu barieră.

De asemenea, pentru a se putea renunța la taxatori, consilierii PNL doresc să prevadă toate aceste parcaje cu parcometre pe care bucureștenii să le folosească pentru a achita taxa.

Șoferii vor fi verificați, daca au plătit sau nu taxa de parcare, cu ajutorul unei mașini electrice ce se va plimba prin oraș, scanând numărul de înmatriculare.

La momentul actual, Compania Municipală Parking SA gestionează circa 13.000 de locuri de parcare publice din oraș. După crearea noilor locuri, total va fi de 30.000 de locuri de parcare gestionate.

Cookies