Compania de salubrizare din Sectorul 6, amendată pentru zeama de gunoi care curge din utilaje. Ciucu promite o nouă licitație

20 aug. 2021
272 Afișari
Compania de salubrizare din Sectorul 6, amendată pentru zeama de gunoi care curge din utilaje. Ciucu promite o nouă licitație

Compania de salubrizare din Sectorul 6 a fost amendată recent cu mii de lei după ce din utilajele sale curgea zeamă de gunoi. Primarul Ciprian Ciucu promite o nouă licitație pentru salubritate, după ce compania din prezent are un contract semnat încă din 1999.

Amendă pentru zeama de gunoi. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat recent că firma de salubrizare din Sectorul 6 a fost amendată recent cu 5000 de lei de Poliția Locală după ce s-a descoperit că aceasta făcea la rândul ei mizerie în zonă, după ce din utilajele folosite curgea zeamă de gunoi. Nu știm sigur ce este, dar vă puteți imagina și voi ce înseamnă asta.

Amendă pentru zeama de gunoi

Anunțul privind amenda pentru zeama de gunoi a fost făcut chiar de Ciprian Ciucu pe Facebook. Acesta a și arătat imagini cu privire la incident. Primarul Sectorului 6 spune că a fost dată o amendă de 5.000 de lei din cauza utilajelor neconforme. Conform edilului, din utilaje cade gunoi sau curge zeama de gunoi. Mai mult, cu acest prilej, acesta mai spune că urmează să fie lansată o licitația pentru delegarea serviciului de salubrizare în curând, mai ales că actuala firmă are contract în din 1999.

”Am dispus Poliției Locale să identifice și să-i amendeze pe toți operatorii care în loc să asigure curățenia, ei murdăresc! Vom scoate în curând la licitație delegarea serviciului de salubrizare, caietul de sarcinieste aproape gata, e o chestiune de săptămâni.

Altfel, anul acesta s-a muncit mult la studiul de oportunitate pentru delegarea serviciului pentru că am avut de analizat cantități,  trasee, necesar utilajele,  creșterea gradului de mecanizare, amplasarea a sute de puncte de colectare selectivă,  plus majoritatea celor de mai sus pentru curățenie stradală și deszăpezire. Nu sunt chestiuni pe care sa nu le analizezi atent, este nevoie de o bună dimensionare pentru eficientizarea serviciului”, a transmis primarul Ciprian Ciucu pe Facebook.

Primarul spune că actualul contract a fost semnat în 1999

Primarul a mai spus că actualul contract cu firma de salubrizare a fost ”moștenit” din 1999  și este indexat, reindexat și revizuit. Din această cauză nu oferă primăriei Sectorului 6 posibilitatea unei monitorizari ample cu privire la acest aspect.

”Acum functionam cu un contract moștenit din anul 1999 (!!) indexat, reindexat și revizuit, care nu ne oferă posibilitatea unei monitorizari serioase. Nu știu ce au păzit predecesorii mei în toți acești ani.

Tot ce pot promite este că licitația va fi corectă, pe bune, transparentă, exclusiv pe principii competitive din care sa rezulte un contract de salubritate clar, cu indicatori de calitate ușor de monitorizat. Până atunci, dacă nu s-a putut cu vorba bună, aplicăm amenzi, conform legislației specifice. Sesizați si dvs. Poliţia Locală telefonic, nu pe Facebook, pentru a-i identifica în timp real pe cei cu probleme”, a mai transmis primarul Sectorului 6.

Cookies