FIT CITY

Compania Antibiotice SA NU îl mai dă în judecată pe medicul Cătălin Cîrstoveanu de la Marie Curie

Compania Antibiotice înţelege că declaraţiile domnului doctor Cătălin Cîrstoveanu nu au vizat în mod deosebit medicamentele din nomenclatorul său. Acest fapt a fost confirmat chiar de domnul doctor Cătălin Cîrstoveanu prin discuţii telefonice cu directorul general al companiei, ulterioare declaraţiei iniţiale. Aşadar, societatea Antibiotice nu intenţionează să acţioneze în judecată spitalul şi nici pe domnul doctor Cătălin Cîrstoveanu„, se arată într-un comunicat.

Clarificările făcute de domnul doctor Cătălin Cîrstoveanu, în cursul zilei de ieri, 12 mai, în cadrul comunicatului de presă emis de Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii, „M.S. Curie” prin care precizează că: „Medicamentele generice folosite în secţie au eficienţă terapeutică, conform statutului lor. Folosirea extensivă a antibioticelor produce scăderea gravă a eficacităţii lor”, precum şi
punctul de vedere al Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii, „M.S. Curie”, exprimat prin intermediul managerului Daniel Ciprian DDumitru Buzatuşi directorului medical dr. Radu Iulian Spătaru, într-o adresă oficială către Antibiotice, în care se menţionează că: „nu există nicio sesizare din partea personalului medical al spitalului cu privire la lipsa de eficienţă (ineficacitate) a medicamentelor generice sau a altor medicamente, folosite în această instituţie” se spune în comunicatul respectiv.

Compania Antibiotice SA a anunţat, joi, că îl va da în judecată pe medicul Cătălin Cîrstoveanu, şeful Secţiei de Terapie Intensivă nou născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie”din Capitală, în urma declaraţiilor făcute de acesta privind calitatea medicamentelor de pe piaţă

Compania ANTIBIOTICE S.A. a luat la cunoştinţă declaraţia medicului Cătălin Cîrstoveanu, Şeful Secţiei de Terapie Intensivă nou născuţi în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „M.S. Curie” din Bucureşti referitoare la lipsa de efect a medicamentelor generice produse în România. ANTIBIOTICE S.A. va acţiona în judecată această persoană precum şi spitalul în cadrul căruia au fost exprimate aceste opinii nefondate care pot aduce prejudicii importante sistemului de sănătate, pacienţilor şi producătorilor de medicamente generice din România„, mai arată comunicatul de presă al companiei.

Spitalul „Marie Curie” s-a dezis joi de declaraţiile medicului Cîrstoveanu, spunând, într-un comunicat de presă, că acestea au fost făcute în nume personal, şi nu în numele spitalului.

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „M. S. Curie” precizează referitor la apariţia în spaţiu public a declaraţiilor dl. dr. C. Cirstoveanu, şef secţie TI nou-născuţi, că acestea au fost făcute în nume propriu, nu în numele spitalului. Dl.dr. C. Cîrstoveanu aduce următoarele clarificări: medicamentele generice folosite în secţie au eficienţă terapeutică, conform statutului lor. Folosirea extensivă a antibioticelor, produce scăderea gravă a eficacităţii lor„, se arată în comunicatul spitalului.

Medicul Cîrstoveanu a declarat într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor că există pe piaţă medicamente care nu-şi fac efectul.

Faceţi, vă rog, teste şi la medicamente! Ştiu medicamente generice al căror import e protejat de politicieni care nu-şi fac efectul„, a declarat Cîrstoveanu într-un interviu acordat jurnalistului Cătălin Tolontan.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button