Comoara din Drumul Taberei: ștrandul de lângă Moghioroș

17 iun. 2024
21968 afișări
Comoara din Drumul Taberei: ștrandul de lângă Moghioroș
Comoara din Drumul Taberei: ștrandul de lângă Moghioroș

În rarele ocazii în care sunt întrebată care e scopul meu în viață, răspunsul nu este niciodată ‘împlinirea artistică și literară’ sau ‘realizarea pe plan familial’. Dacă e să fiu foarte sinceră, scopul meu în viață e să merg la piscină și să mănânc pizza.

Cum am ajuns la ștrandul de la Moghioroș, comoara din Drumul Taberei

În acest weekend, împreună cu o prietenă ale cărei năzuințe în viață sunt aceleași, am împachetat sacoșa de piscină cu cinci feluri diferite de creme, care variază de la SPF 50 la ulei de ciocolată Cocosolis – și am luat calea Drumului Taberei pentru a testa ștrandul de la Moghioroș.

În vreme ce multă lume urăște verile în București din cauza căldurii din ce în ce mai sufocante, eu & prietenele trăim pentru aceste trei luni de caniculă ce pare că prevestește sfârșitul lumii în fiecare an și, în zilele libere când nu suntem plecate din oraș o să ne găsiți la o piscină cu o limonadă sau un cocktail alături, urlând una la alta ‘MOR DE CALD’, ‘DOAMNE CE CALD E’, ‘DE CE E AȘA CALD?’ sau, în funcție de norocul cu alegerea piscinei din ziua respectivă ‘EU NU MAI MERG LA BAIE CĂ CRED CĂ FAC CIUPERCA PICIORULUI ȘI PRIN PAPUCI’.

Cu ce ajungi la ștrandul de lângă Moghioroș

Planul inițial de a merge la Moghioroș cu metroul a fost abandonat din cauza faptului că sacoșele cu creme cântăreau vreo 10 kg fiecare – așa că am mers cu 1 bucată autoturism personal.

O dată identificată din mers de către copilot, intrarea în ștrand (între restaurantul La Ciotoianu și un bloc), s-a purces în a da ture de 30 de minute pentru găsirea unui loc de parcare, timp în care mi-am amintit de un interviu dat de primarul Ciprian Ciucu în care explica că există 250.000 de mașini la 50.000 locuri de parcare în S6 și în momentele alea l-am înțeles. Am renunțat la căutare și am parcat la subsolul Centrului Comercial Drumul Taberelor.

Cum am intrat

Ca orice românce serioase, ne-am așezat la coada de la intrare cu câte un sandvici toast cumpărat de la Profi și un ayran. Un domn bouncer ne-a văzut de la mare distanță și ne-a anunțat că NU AVEM VOIE CU MÂNCARE. Am început să mâncăm repede și i-am zis, scuipând firimituri în timp ce vorbeam, că, DACĂ NE ÎNECĂM, CU MÂNCARE E VINA LUI. A zâmbit și a promis că, dacă se întâmplă asta, ne va oferi primul ajutor. Bonus puncte pentru customer care.

La Aqua Place

Intrarea la ștrandul de lângă Moghioroș costă 85 lei. În dreapta intrării se prăjeau niște cârnați într-o tigaie gigantică stil alea de paella, în stânga intrării se vindeau gogoși. Era evident că ajunseserăm în paradis.

Am identificat două șezlonguri, le-am scuturat, ne-am așezat, prietena mea a căzut de pe unul dintre ele, am plecat să căutăm altele. S-au identificat alte șezlonguri mai norocoase, aflate în fața unei piscine a cărei atracție era o găleată gigantică cu mecanism tip scripete care, din când în când, arunca oamenilor apă în cap. Le-am testat, apoi ne-am dat cu cca 400g de cremă pe corp și ne-am întins la voia zeului Ra, care urma să ne facă frumoase pentru săptămâna care vine.

Am privit în zare către blocurile comuniste care străjuiesc ștrandul și am realizat că dacă acolo nu e locul perfect de locuit în București, altul nu există.

Noua mea prietenă și muzica

În timp mă lua somnul, aud dinspre cabina DJ-ului, aflată la intersecția dintre cele 4 piscine, o vioară care acompania muzica pusă de DJ. Era un domn violinist în costum, care cânta live la vioară în ritmuri de muzică pop modernă. Adorm lemn.

Sunt trezită de o umbră pe față și de o voce care mă întreabă „FII DRĂGUȚĂ?”. Deschid ochii și văd o doamnă pensionară superbă, rujată, în costum de baie, care se aplecase deasupra capului meu și care mă roagă să îi fac niște poze. Mă conformez, în timp ce doamna pozează cu background de ștrand, gogoși și blocuri.

Îmi mulțumește și îmi spune că vine aici de mulți ani și cunoaște un domn din staff. Îi spun că e cea mai simpatică doamnă pe care am văzut-o și îmi spune că secretul ei este că nu iese niciodată din casă nerujată și mereu este activă. Are 73 de ani. Cad de pe șezlong și îi spun că arată de 50. Mă anunță că de la ștrand pleacă acasă să se împrospăteze, apoi la un centru de seniori care organizează activități în fiecare duminică după-amiază, cu ‘friptură și dans’, dar mănâncă și dansează doar cine vrea – poți să te duci și să socializezi. Îmi spune că încă muncește și poate de asta se menține așa în formă.

E duminică și e zi de Aqua Gym la ștrand, așa că mai multă lume merge în piscină și face exerciții în apă conform indicațiilor instructorului. Doamna se îndreaptă spre Aqua Gym și ne invită și pe noi, spunând că urmează și Aqua Zumba după. Ne întoarcem ca două leneșe pe partea cealaltă, cu rușinea aferentă că o doamnă care are mai mult de suma vârstelor noastre e mai activă decât noi.

Doamna se returnează la șezlong și îmi spune că i-ar plăcea să vină mai des, dar este 85 lei intrarea și nu își permite din pensie. Îmi spune că e ‘bătaie de joc’ ce fac ăștia cu pensile și ochii ei mari și frumoși se umplu de lacrimi. A lucrat peste 40 de ani ca ‘tehnician proiectant’ într-o fabrică și proiecta clanțe și elemente decorative în stilul doric, ionic și corintic. Începe o melodie care îi place și se ridică de pe șezlong și începe să danseze.

Dacă a existat vreodată o doamnă mai cool în tot orașul, eu nu am cunoscut-o.

Am și mâncat la piscina de lângă Moghioroș

În zona de mese, există afișe care anunță ceva legat de ținuta decentă în restaurant și să nu ducem mâncarea la șezlonguri. Ca atare, multă lume în semichiloți plimbă cartofi prăjiți dintr-o parte în alta. Comandăm o pizza despre care ni se spune că durează 20 de minute. Ne întoarcem la șezlong, stăm perioada menționată, după 20 de minute suntem înapoi, iar la cuptorul cu pizza este Apocalipsa.

Imprimanta scoate bonuri încontinuu, niște domni urlă la o fată tânără DE CE NU E GATA PIZZA, MĂ MINȚIȚI DE JUMĂTATE DE ORĂ !!! Prietena mea moldoveancă se duce personal să se ocupe de scandal, fiindcă eu mă pricep mai puțin, ceea ce rezultă într-un succes răsunător – obține pizza alocată unui domn care țipa mai devreme.

Comandăm și o porție de gogoși cu topping verde pe care scrie ‘KIWI’, dar care pare detergent Fairy de vase. Este foarte bun. Le mâncăm pe nerăsuflate.

Plecăm satisfăcute, cu noul scop de a ne petrece vara în ștranduri și de a ne muta la etajul 10 al unui bloc comunist cu vedere la piscină și gogoși.

 

Cookies