„Comoara de la Otopeni”. Doi români au venit de la Istanbul cu 1 kilogram de aur dosit în bagaje, dar bogăția le-a fost dibuită și confiscată la aeroport

31 aug. 2022
636 Afișari
„Comoara de la Otopeni
„Comoara de la Otopeni". Doi români au venit de la Istanbul cu 1 kilogram de aur dosit în bagaje, dar bogăția le-a fost dibuită și confiscată la aeroport

Polițiștii de frontieră de pe Aeroportul Otopeni au găsit aproape 1 kilogram de bijuterii din aur în bagajele a doi români ce se întorceau din Istanbul.

1 kilogram de aur galben, găsite în bagajele unor români pe Aeroportul Otopeni

Poliția de frontieră a informat că în data de 26 august 2022, două persoane au fost oprite pe fluxul de intrare în țară al Aeroportului Otopeni, de către o echipă comună formată dintr-un polițist de frontieră și  un lucrător vamal al aeroportului, conform Antena 3.

Cele două persoane oprite se întorceau din Istanbul și se aflau în posesia a două bagaje de cală. Acestea erau etichetate cu numele uneia dintre ele.

După verificări s-a constatat că în respectivele bagaje se aflau mai multe bijuterii din aur galben. Acestea erau ascunse printre haine, iar cele două persoane intenționau să le sustragă de la control.

Bijuteriile au fost confiscate de către polițiști

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii de frontieră au fost găsite următoarele bijuterii în bagajele celor două persoane:

  • 39 de inele,
  • 89 de perechi de cercei,
  • 73 de brățări,
  • 35 de lănțișoare,
  • 13 pandantive, etc.

În total, au fost găsite aproximativ 1.000 de grame de aur galben. La acest moment se efectuează cercetări în această cauză. Cele două persoane din România, sunt acum cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Toată cantitatea de aur ce a fost găsită în cele două geamantane, a fost confiscată. Urmează ca bijuteriile să fie supuse unei expertize de specialitate.

Cookies