ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, reunit! Discuții privind relaxarea măsurilor în Capitală

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit la ora 13,00. Astăzi au loc o serie de discuții privind relaxarea măsurilor de prevenire a virusului COVID-19 în Capitală, după ce indicele de incidență a cazurilor a scăzut în ultima perioadă.

Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) se reuneşte în şedinţă vineri, de la ora 13,00, având în vedere că două zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 în Capitală s-a situat sub 3 la mia de locuitori, a transmis, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului – Municipiul Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă.

Anunțul lui Berbeceanu privind relaxarea măsurilor în București

„Vom urmări evoluţia indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situaţia pe care cu toţii ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în şedinţă Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate!”, scria prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, miercuri, pe Facebook.

El preciza că, în conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate se numără şi: permiterea funcţionarii cu o capacitate de maxim 30% a instituţiilor/sălilor de spectacol, teatrelor şi cinematografelor; redeschiderea activităţilor „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unităţii; permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button