Comitetul Internațional Olimpic a semnat o înțelegere cu Pfizer-BioNTech pentru vaccinarea sportivilor

06 mai 2021
27 Afișari
Comitetul Internațional Olimpic a semnat o înțelegere cu Pfizer-BioNTech pentru vaccinarea sportivilor

Comitetul Internațional Olimpic a emis un comunicat privind acordul încheiat cu producătorul germano-american, în care se explică necesitatea acestei măsuri pentru a asigura bunul mers al Jocuriilor Olimpice de la Tokyo din această vară. Cu toate acestea, sportivii care participă la JO 2020 nu vor fi obligați să se vaccineze anti-COVID 19.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat semnarea unui acord cu compania Pfizer-BioNTech pentru furnizarea de doze de vaccin anti-COVID 19 participanţilor la Jocurile Olimpice și reprezentanţilor comitetelor olimpice şi paralimpice din toată lumea, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Comitetul Olimpic speră să se vaccineze cât mai mulți sportivi până în iulie

Acordul, care mărește şansele de desfăşurare a Jocurilor de la Tokyo, face parte din strategia alcătuită de CIO  pentru „garantarea securității Jocurilor Olimpice 2020”, potrivit ultimului comunicat emis de forul internaţional olimpic.

Comitetul Internaţional Olimpic şi Comitetul Internaţional Paralimpic (IPC) se află mereu în contact cu comitetele naţionale olimpice „pentru a încuraja şi ajuta sportivii săi, oficialii şi ceilalţi participanţi la Jocuri cu rezidenţa pe teritoriile lor să se vaccineze în ţările de origine, de acord cu direcţiile naţionale de imunizare, înainte de a merge în Japonia”.

Deși este puternic recomandată, vaccinarea nu este obligatorie pentru sportivii de la JO 2020

Acest lucru nu este doar pentru a contribui la un mediu sigur la Jocuri, dar şi din respect pentru rezidenţii din Japonia. Este important să subliniem că dozele suplimentare livrate de Pfizer-BioNTech nu vor fi scoase din programele existente, ci vor fi adăugate la cotele existente şi la livrările planificate din întreaga lume”, potrivit comunicatului Comitetului Internațional Olimpic.

Prin distribuirea dozelor de vaccin, preşedintele CIO, germanul Thomas Bach, a precizat că sportivii şi participanţii la Jocuri „pot transmite un mesaj puternic că vaccinarea nu este o doar o problemă de sănătate personală, dar şi de solidaritate şi de consideraţie pentru bunăstarea celor din comunităţile locale”.

CIO a ținut să precizeze că imunizarea nu va fi obligatorie pentru sportivii participanţi la Jocuri, dar se aşteaptă ca majoritatea sportivilor să fie vacinaţi înaintea Olimpiadei de la Tokyo din această vară, care se va desfășura între 23 iulie și 8 august.

Japonezii au realizat și un eveniment-test înainte de JO 2020

Sapporo Challenge Half Marathon 2021 a avut loc miercuri ca o repetiţie generală pentru evenimentul olimpic din vară, cu mai puţin de trei luni înainte de începerea Jocurilor.

Şase sportivi internaţionali care au participat la evenimentul din oraşul din nordul Japoniei au fost supuşi protocoale de testare stricte înainte şi după intrarea în Japonia, pentru a testa procedurile înainte de marele eveniment din această vară.

Comitetul organizator de aici nu numai că a demonstrat capacitatea de a organiza un eveniment, ci a demonstrat şi capacitatea de a administra şi alte aspecte complexe, inclusiv, desigur, protocoalele COVID-19”, a declarat președintele comitetului olimpic englez, Sebastian Coe, într-o conferinţă de presă, potrivit Reuters

Cookies