Comisie împotriva „maimuţelor” de pe taxiurile din Bucureşti

de:
06 dec. 2011
0 Afișari
Comisie împotriva

Decizia a fost luată în urma întâlnirii dintre primarul general, Sorin Oprescu, şi conducătorii auto în regim de taxi din Bucureşti.

„În cadrul acestei întâlniri s-a abordat şi problema funcţionării corecte a aparatelor de taxat, care, în unele situaţii, sunt modificate ilegal, producând prejudicii de natură fiscală atât clienţilor cât şi bugetului local. După definitivarea soluţiilor tehnice, comisia de lucru va înainta organelor abilitate în luarea deciziilor administrative, propunerile de aprobare a noilor reglementari referitoare la aceste aparate”, informează Primăria Bucureşti printr-un comunicat remis B365.ro.

Printre cele mai frecvente probleme pe care le întâlnesc bucureştenii la călătoria cu taxiul sunt cele legate de aparatele de taxat. Astfel, cu ajutorul unor aparate externalizate (de tip „maimuţă”), unii taximetrişti introduc impulsuri false în aparatul de taxat care creşte nejustificat a sumele încasate de la clienţi. La acestea se adaugă alte elemente de evaziune fiscală, prin folosirea unor dispozitive (“cuarţ”) şi neconsemnarea şi neimpozitarea sumelor reale încasate.

Citeşte pe B365.ro şi Cinci trucuri pentru a evita ţepele taximetriştilor.

Cookies