Comisia Nana şi-a încetat activitatea

de:
04 iun. 2014
0 Afișari
Comisia Nana şi-a încetat activitatea

Deputatii au luat decizia in baza art. 74 alin. 2 din Regulamentul Camerei Deputatilor, care spune ca o comisie de ancheta parlamentara inceteaza de drept in momentul deschiderii unor proceduri judiciare privitoare la faptele sau activitatile care constituie obiectivul ei. In aceasta situatie Biroul Permanent al Camerei Deputatilor anunta organele de urmarire penale ca pot avea acces la toate documentele referitoare la cazul in speta aflat in activitatea Camerei Deputatilor. In consecinta, comisia si-a incetat activitatea, transmite Hotnews.ro.

In 16 aprilie, procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au inceput urmarirea penala pentru savarsirea infractiunilor de conflict de interese, abuz in serviciu, fals material in inscrisuri oficiale si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu reconstituirea dreptului de proprietate si arendarea unor terenuri de pe raza comunei Nana.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, dosarul privind terenurile din comuna Nana a fost constituit in urma sesizarii transmise de Corpul de control al premierului.

Potrivit raportului Corpului de control publicat la 8 martie, atributiile legale in legatura cu solutionarea cererilor privind reconstituirea dreptului de proprietate de catre Comisia locala de fond funciar Nana in perioada 1997-2005 au fost exercitate defectuos, iar reconstituirea dreptului de proprietate s-a realizat pe alte terenuri decat vechile amplasamente ale fostilor proprietari, fara obtinerea consimtamantului persoanelor indreptatite, cu incalcarea prevederilor legale

Cookies