Comisia Nana îşi încheie brusc activitatea, înainte de a prezenta raportul în Parlament

de:
18 apr. 2014
0 Afișari
Comisia Nana îşi încheie brusc activitatea, înainte de a prezenta raportul în Parlament

Comisia Nana isi intrerupe brusc activitatea pentru ca, daca ar continua sa functioneze dupa ce Parchetul a deschis ancheta oficiala, ar incalca Regulamentul Camerei Deputatilor, noteaza adevarul.ro.

Raportul comisiei este definitivat in proportie de 95%, a declarat presedintele comisiei, senatorul PSD Mihai Fifor, urmand sa fie prezentat in plenul Parlamentului saptamana viitoare. Parchetul a anuntat, insa, ca a deschis un dosar penal in baza sesizarii Corpului de Control al premierului.

Regulamentul Camerei Deputatilor prevede ca „O ancheta parlamentara inceteaza de drept in momentul deschiderii unor proceduri judiciare privitoare la faptele sau activitatile care constituie obiectul ei, situatie in care Biroul permanent al Camerei Deputatilor anunta organele de urmarire penala ca pot avea acces la toate documentele referitoare la cazul in speta, aflate in arhiva Camerei Deputatilor”.

Parlamentarii recunosc ca au ajuns in impas. „Eu cred ca trebuie sa-si inceteze activitatea. Daca se suprapun obiectele investigate, atunci cu siguranta trebuie sa-si decline competenta in fata Procuraturii. Tot ce a acumulat Comisia va fi trimis la Parchet”, a declarat deputatul PSD Ioan Adam, membru in comisia Nana, pentru Adevarul.

De aceeasi parere este si unul dintre membrii Comisiei Juridice. „Cred ca raportul nu va mai fi prezentat in plenul Parlamentului, dar decizia o va lua Biroul Permanent. Sigur ca raportul avea importanta politica. Acum, legal, el nu mai are nicio valoare. Totusi, munca comisiei este castigata deoarece va ajunge la procurori”, a declarat senatorul PSD Ioan Chelaru, membru in Comisia Juridica.

Parchetul General a decis sa dechida un dosar penal in ceea ce priveste modul in care au fost retrocedate o parte din terenurile din comuna Nana (Calarasi), dupa ce Corpul de Control al Premierului a sesizat faptul ca ele au fost restituite, prin incalcarea legii, unor falsi proprietari.

Cookies