ARHIVA B365

Comisia juridică se reuneşte miercuri pentru a dezbate LEGEA INSOLVENȚEI PERSOANELOR FIZICE

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei, Bogdan Ciucă, a declarat, marţi, că sunt în dezbatere la comisie patru proiecte de lege care vizează insolvenţa persoanei fizice şi, procedural, vor fi contopite într-unul singur, adăugând că la dezbateri vor fi invitaţi reprezentanţii CSM, BNR şi ARB, anunță Mediafax.

„Comisia juridică va convoca BNR, CSM, toate instituţiile care sunt implicate sau vor fi implicate în aplicarea acestui proiect de lege. Este un lucru sănătos că s-a ajuns la un consens politic pe o temă de un asemnea impact. Să profităm de momentul acesta şi să dăm un raport bun”, a afirmat Bogdan Ciucă.

El a spus că sunt în dezbatere patru proiecte de lege privind insolvenţa persoanei fizice.

„Conform procedurii, vom contopi cele patru proiecte într-unul singur, trei vor fi respinse, părţile bune din acele proiecte ce vor fi respinse vor deveni amendamente la proiectul pe care vom lucra. Probabil vom lucra pe proiectul doamnei Birchall, vom hotărâ mâine (miercuri – n.r.) în comisie, pentru că este cel mai complex şi are un parcurs favorabil, a fost votat şi de Senat. Indiferent dacă a trecut tacit, prefer să lucrez pe un proiect care are un parcurs favorabil decât pe unul care a primit un vot negativ. Este o sugestie, o părere, noi vom hotârî mâine în comisie, în funcţie de tipul vizat, unul vizează insolvenţa persoanei fizice depus în 2012, altul falimentul persoanei fizice, celelalte două tot aşa insolvenţa, inclusiv al doamnei Birchal, care este mai complex”, a adăugat Ciucă.

Întrebat în legătură cu faptul că în dezbaterile anterioare Asociaţia Română a Băncilor (ARB) a opus rezistenţă la insolvenţa persoanei fizice, Ciucă a spus: „Este important, din perspectivă procedurală, tehnică, să primim votul grupurilor parlamentare şi al Parlamentului, evident că vor fi discuţii, sunt structuri care nu-şi doresc un asemnea proiect sau îşi doresc ca un asemnea proiecrt să capete o altă formă, vor fi dezbateri şi este firesc să existe dezbateri”.

El a mai arătat că toate grupurile parlamentare reprezentate în comisie au susţinut ideea implementării unui asemenea proiect care să vizeze insolvenţa persoanei fizice.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, marţi, să convoace Comisia juridică, începând de miercuri, pentru a elabora raportul la proiectul legii insolvenţei persoanei fizice, Valeriu Zgonea precizând că plenul va fi convocat săptămâna viitoare, în 24 de ore de la finalizarea raportului.

Şedinţa de miercuri a Comisiei juridice va începe la ora 10.00, dezbaterile urmând să continue până săptămâna viitoare.

Potrivit preşedintelui comisiei, Bogdan Ciucă, în momentul de faţă există în Parlament 4 proiecte de lege pe acest subiect. Proiectele vor fi contopite, pentru a se obţine cea mai bună formă a actului normativ, scrie stiripesurse.ro.

Tot miercuri au fost chemaţi la audieri în comisie reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii, ai Asociaţiei Române a Băncilor şi ai Băncii Naţionale Române.

Şedinţa de plen în care se va supune la vot proiectul de lege va avea loc săptămâna viitoare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button