Comisia Juridică, aviz favorabil pentru arestarea senatorului Theodor Nicolescu

de:
23 mart. 2015
0 Afișari
Comisia Juridică, aviz favorabil pentru arestarea senatorului Theodor Nicolescu

Raportul Comisiei Juridice a Senatului în cazul cererii de încuvințarea a arestării senatorului liberal Theodor Nicolescu, formulată de DNA a fost prezentat, luni, la ora 12.00, informează romanialibera.ro.

Direcția Națională Anticorupție cere arestarea preventivă pentru deputatul PNL Theodor Nicolescu, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită și a trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, se arată în comunicatul de presă remis de DNA.

„În cursul anului 2008, inculpatul Theodor Cătălin Nicolescu, împreună cu ceilalţi membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a emis în cazul a trei dosare, titluri de despăgubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat cerințele Standardelor Internaționale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piață a imobilelor și nici prevederile art. 10 alin. 6 și 7 din Legea nr. 247/2005, privind reforma în domeniile proprietății și justiției, precum și unele măsuri adiacente, supraevaluând bunurile imobile respective cu suma totală de aproximativ 75.000.000 euro, cu această sumă fiind prejudiciat bugetul de stat concomitent cu obținerea unor despăgubiri necuvenite de către titularii și cesionarii drepturilor de despăgubire”, se arată în comunicatul DNA.

Cookies