UPDATE Baronul puilor, deputatul Florin Popescu, scapă de arestul preventiv

de:
27 mai 2014
0 Afișari
UPDATE Baronul puilor, deputatul Florin Popescu, scapă de arestul preventiv

Parlamentarul este acuzat de procurorii DNA de trafic de influență. Până acum, Comisia Juridică a amânat de două ori luarea unei decizii în acest caz, întrucât nu a fost întrunit cvorum, scrie romaniatv.net. 

„Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al României cererea și referatul întocmit de procurorii anticorupție, în vederea sesizării ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului Popescu Aurelian Florin pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000.

CITEŞTE ŞI Deputatul Florin Popescu, un nou dosar penal. 

Deputatul Florin Popescu s-a prezentat, vineri, la Parchetul instanţei supreme, fiind citat pentru a fi audiat într-un dosar în care este suspectat de conflict de interese, din perioada mandatului de preşedinte al CJ Dâmboviţa, când ar fi semnat un contract cu firma la care era asociat. Detalii, aici. 

Din probele analizate rezultă suspiciunea rezonabilă că faptele pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale, efectuarea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale constau în aceea că, în cursul anului 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influența și autoritatea decurgând din funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița a unui partid, i-a cerut administratorului unor societăți comerciale cantitatea de 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetățenilor din județul Dâmbovița, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012″, se arată într-un comunicat al DNA.

Cookies