Comisia de Urbanism a avizat o bază de agrement pe terenul pe care a fost ucis de câini Ionuț FOTO

de:
24 feb. 2016
0 Afișari
Comisia de Urbanism a avizat o bază de agrement pe terenul pe care a fost ucis de câini Ionuț FOTO

Comisia de Urbanism de pe lângă Primăria Capitalei a dat, miercuri, aviz preliminar Planului Urbanistic Zonal strada Tuzla nr.50. Potrivit PUZ-ului, pe terenul de 8.000 metri pătrați situat pe malul lacului Tei, lângă clubul Bamboo, va fi construită o bază de agrement cu o piscină acoperită, bazine de înot, sala de fitness, club pentru copii, restaurant, dar și terase și zone pentru citit și socializare.

 

Terenul pe care se propune această investiție este cel pe care în 2013 a fost ucis de câini Ionuț Anghel. 

 

Conform proiectului prezentat în Comisia de Urbanism, în zona destinată adulților va fi construită o clădire cu două nivele la subsol, parter și două etaje. La nivelul al doilea al subsolului va fi construită o parcare. O piscină acoperită va fi realizată la primul nivel de subsol, în timp ce la parter va funcționa zona de recepție și vestiarele. La etajul 1 va fi amenajat un centru de fitness și spa. În plus, chiar pe malul lacului, vor fi realizate mai multe piscine exterioare.

 

De asemenea, în proiect figurează și un club pentru copii, cu zone de alimentație publică și spații de joacă. În exterior, pe malul lacului vor fi construite și două piscine în aer liber destinate exclusiv copiilor. Zone de fitness, spa și piscine vor fi completate cu mai multe restaurante și terase în aer liber. 

 

Terenul figurează în PUG ca spațiu verde pentru protecţia cursurilor de apă ceea ce înseamnă că nu se poate construi decât pe 15% din teren. Pe de altă parte, terenul se află pe raza Sectorului 2, iar conform PUZ Sector 2, pe spațiul verde este permis un procent de ocupare a terenului (POT) de 30%. Proiectantul solicită însă un POT de 20%.

 

Planul investitorului: 

1. CENTRU FITNESS SI SPA:

2S+P+1E – Hmax-10,00m
SUBSOL 1 – parcare subterană – 57 maşini
SUBSOL 2 – bazin înot, SPA
PARTER – recepţie şi vestiare
ETAJ – fitness şi aerobic

2. RESTAURANT CU TERASE ÎN AER LIBER:
2S+Parter parţial

3. CLUB COPII, ALIMENTAŢIE PUBLICĂ:
2S+Parter parţial

POT = 20%,
CUT = 0,35 mpADC/mp. 

 

Pentru ca proiectul să fie realizat, este obligatoriu ca PUZ-ul să fie aprobat de Consiliul General al Municipiului București. 

 

Inițiatorul PUZ-ului este SC Tei Rezidențial SRL. 

 

Cookies