Comisia de anchetă în cazul CEC: Un singur credit peste 700.000 de euro acordat în 2013

de:
11 dec. 2013
0 Afișari
Comisia de anchetă în cazul CEC: Un singur credit peste 700.000 de euro acordat în 2013

Afirmaţia contrazice declaraţia acestuia din prima zi de audieri, luni, când Nicula preciza că CEC a acordat în 2013 patru credite de peste un million de euro pentru persoane fizice şi un credit de peste 700.000 de euro, acelaşi număr de credite anunţându-l, luni, şi directorul Direcţiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză.

Întrebat, miercuri, câte credite s-au dat anul acesta persoanelor fizice, Nicula a răspuns: „Pentru persoane fizice, anul acesta s-a dat un singur credit de peste 700.000 de euro. Nu am folosit nume, vorbim de un singur credit”, informează realitatea.net.

Despre faptul că luni afirmase că sunt patru credite acordate persoanelor fizice care depăşesc un milion de euro, Cosmin Nicula a răspuns: „Întrebaţi-l pe domnul preşedinte Gheţea, cred că v-a răspuns la această întrebare. Eu am o situaţie foarte clară, sunt documente clasificate, cu caracter secret. Nu vorbim de persoane, de CNP-uri, ci doar de număr. V-am spus foarte clar că anul acesta s-a dat un singur credit de peste un million de euro”.

La insistenţele presei, Nicula a mai adăugat: „Eu vorbesc despre persoane fizice care au luat peste un milion de euro şi din acest punct de vedere, cred că v-am lămurit”.

Cookies