ARHIVA B365

Comisarul șef IPJ Vrancea, Ștefan Scarlat, REȚINUT pentru 24 de ore

Redăm comunicatul DNA: „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galați au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pe o durată de 24 ore, începând cu data de 17.03.2015, a inculpatului SCARLAT ŞTEFAN, comisar şef de poliţie în cadrul I.P.J. Vrancea – Serviciul de Investigare a Fraudelor, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

– trei infracţiuni de luare de mită,

– instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

– sustragere sau distrugere de probe ori de înscrisuri.

În ordonanţa de reținere se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În jurul datei de 4 august 2013, inculpatul Scarlat Ştefan, în calitate de ofițer de poliție în cadrul I.P.J. Vrancea – Serviciul de Investigare a Fraudelor, a pretins o sumă de bani şi a primit de la un martor denunţător suma de 150 euro pentru a nu-şi îndeplini o atribuţie de serviciu, respectiv aceea de a înregistra în evidenţele I.P.J. Vrancea un act de constatare din data de 01.08.2013. Respectivul document privea depistarea martorului denunțător în timp ce efectua curse de transport călători în comun, fără a emite bilete de transport acestora.

Mai mult, inculpatul a sustras din evidenţele I.P.J. Vrancea documentul respectiv, precum şi declaraţiile luate pasagerilor transportaţi de martorul denunțător în regim de transport călători în comun.

La data de 12 august 2013, inculpatul Scarlat Ştefan, în aceeași calitate, pe fondul unei discuţii cu un alt martor denunţător, privind soluţionarea unui dosar penal în care acesta avea calitatea de persoană vătămată, şi-a alimentat autoturismul proprietate personală cu combustibil în valoare de 270 lei de la o benzinărie administrată de acesta din urmă, fără a achita contravaloarea.

La data de 4 iunie 2013, în parcarea unui supermarket din municipiul Focşani, inculpatul Scarlat Ştefan a pretins de la administratorul unei societăți comerciale suma de 800 lei şi a primit de la acesta suma de 600 lei, în legătură cu o verificare pe care ofiţerul de poliţie a efectuat-o la data de 6 martie 2013, la punctul de lucru al firmei respective.

În data de 25 septembrie 2013, inculpatul Scarlat Ştefan i-a solicitat unui coleg de-al său, agent de poliţie în cadrul I.P.J. Vrancea, să nu-i aplice nicio sancţiune contravenţională unui om de afaceri, ca urmare a unui controlul efectuat în aceeaşi zi la firma sa, ocazie cu care fuseseră constatate mai multe nereguli. Prin această „intervenție”, inculpatul i-a asigurat omului de afaceri un folos necuvenit prin neaplicarea sancţiunii contravenţionale corespunzătoare.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Vrancea..

Inculpatului Scarlat Ștefan i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 18 martie 2015, Tribunalului Galaţi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button