ARHIVA B365

Comisar şef la Direcţia Generală Anticorupţie, ARESTAT PREVENTIV UPDATE

UPDATE Ofiţerul DGA Petru Pitcovici şi cei doi traficanţi de droguri pe care i-ar fi ajutat au fost arestaţi preventiv, vineri, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor DIICOT. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Pitcovici a fost ridicat din faţa unui restaurant din Capitală, unde era împreună cu bărbatul care a plătit pentru aducerea drogurilor în ţară, informează news.ro.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au început în 11 mai urmărirea penală în acest dosar, având informaţii că mai multe persoane au plănuit şi organizat aducerea în ţară de droguri de mare risc din Olanda, pe care intenţionau să le vândă în Bucureşti.

În urma investigaţiilor, anchetatorii au stabilit că Bogdan Emanuel Paraschiv, Natalia Tripon şi Cristinel Dumitrache au mers în 8 mai în Olanda, cu o maşină, iar în 11 mai, în jurul orelor 22.00, s-au întors în ţară. La controlul de la vama Nădlac, în autoturismul acestora au fost găsite, în filtrul de aer, două pachete care conţineau 429,98 grame de cocaină şi 0,51 grame 3,4-metilendioximetamfetamină (MDMA),  se arată într-un comunicat de presă al DIICOT transmis vineri.

În 13 mai, Tribunalul Bucureşti  a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a Nataliei Tripon şi a lui Cristinel Dumitrache. Cel de-al treilea suspect, Bogdan Paraschiv, nu a putut fi arestat întrucât s-a sustras urmăririi penale.

Continuând cercetările, anchetatorii au stabilit că cei trei au fost puşi de Dan Sandu Simion zis “Dan Chioru” să aducă din Olanda cocaină, pentru care le-a dat 10.000 de euro.

Dan Sandu Simion şi Bogdan Paraschiv ar fi fost ajutaţi de Petru Daniel Pitcovici, comisar şef de poliţie în Direcţia Generală Anticorupţie, care a acţionat pentru a îngreuna cercetările, dar şi pentru depistarea şi probarea autorilor.

Procurorii DIICOT i-au prins, joi 19 mai, pe Pitcovici, Simion şi Paraschiv în faţa unui restaurant din Bucureşti. Anchetatorii au găsit asupra acestora şi în cele două maşini folosite de ei, sumele de 900 de euro, 900 de dolari şi 3.000 de lei, precum şi înscrisuri cu valoare probatorie, fiind ridicate pentru a fi folosite ca probe în anchetă. Totodată, au fost ridicate în vederea indisponibilizării trei autoturisme de lux.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button