ARHIVA B365

Comisar şef din cadrul Poliţiei Capitalei, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Redăm integral cominicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului NICOLESCU DĂNUŢ, ofiţer de poliţie judiciară cu grad de comisar şef de poliţie în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (D.G.P.M.B), pentru săvârşirea infracţiunilor de:

– trafic de influenţă,
– complicitate la două infracţiuni de cumpărare de influenţă,

În rechizitoriul întocmit procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 15 mai 2014, inculpatul Nicolescu Dănuţ, în calitatea sa de ofițer de poliție, a primit de la o persoană denunțătoare suma de 100 lei, în schimbul promisiunii ca va interveni la organele de poliţie competente teritorial în zona Cinematografului Scala din Bucureşti, în vederea înlesnirii practicării prostituţiei de către două persoane de sex feminin, prin neefectuarea de controale de către poliţiştii competenţi şi neconducerea la poliţie a celor două persoane.

În ziua de 19 mai 2014, inculpatul Nicolescu Dănuţ, a ajutat-o pe aceeași persoană denunțătoare la comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă, în sensul că aceasta din urmă s-a angajat să ofere suma de 20.000 euro unui avocat, în scopul intervenţiei la judecătorii de la Judecătoria Urziceni, jud. Ialomiţa, pentru eliberarea din arest preventiv a fiului denunţătoarei. Ajutorul material şi moral dat de Nicolescu Dănuţ a constat în asigurarea denunţătoarei că el o poate ajuta cu liberarea fiului ei din arest preventiv, informarea acesteia că avocatul ar avea relaţii şi că ar putea interveni la magistraţi pentru eliberarea din arest a fiului ei, intermedierea întrevederii dintre denunţătoare şi avocat şi înştiinţarea avocatului că denunţătoarea este dispusă să dea 20.000 de euro în schimbul intervenţiei la magistraţii din Urziceni. Actele de complicitate morală şi materială au fost comise de Nicolescu Dănuţ în Bucureşti, în perioada 15.05.2014-19.05.2014.

Cu toate acestea, oferta denunţătoarei a fost respinsă de avocatul respectiv.

Prin urmare, în ziua de 22 mai 2014, Nicolescu Dănuţ, a pus persoana denunţătoare în legătură cu un alt avocat, ajutând-o la comiterea unei alte infracţiuni de cumpărare de influenţă, prin aceea că aceasta a oferit celui de-al doilea avocat suma de 50.000 lei, în scopul intervenţiei la judecătorii de la Judecătoria Urziceni, jud. Ialomiţa, pentru eliberarea din arest preventiv a fiului denunţătoarei. Ajutorul dat de Nicolescu Dănuţ la infracţiunea de cumpărare de influenţă a constat în asigurarea denunţătoarei, în perioada 20.05.2014-22.05.2014, că el o poate ajuta cu eliberarea fiului ei din arest preventiv, în schimbul unei sume de bani ce va fi plătită persoanei influente, informarea acesteia că avocatul ar avea relaţii şi că ar putea interveni pentru eliberarea din arest a fiului ei, transmiterea numărului postului telefonic la care poate fi contactat avocatul, înştiinţarea avocatului că denunţătoarea este dispusă să dea 20.000 de euro în schimbul intervenţiei la magistraţii de la Judecătoria Urziceni şi facilitarea întâlnirii dintre cei doi.
În cele din urmă, şi cel de-al doilea avocat a respins propunerea persoanei denunţătoare.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate a Serviciului Român de Informaţii.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform codului de procedură penală finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button