ARHIVA B365

Comisar-şef de la Poliţia Bucureşti, REŢINUT de DNA. A luat mită vin, apă şi fripturi

Procurorii DNA anunţă că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale și reținerea, începând cu data de 12.11.2015, a inculpatului MINDINICĂ MIREL-MIȘU, comisar şef în cadrul Secției 11 Poliție, cu privire la săvârşirea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța de reţinere se arată că există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 09 noiembrie 2015, inculpatul Mindinică Mirel-Mișu, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară, a pretins un bax de vin, un bax de apă minerală și 15 fripturi de la o persoană (martor denunţător) față de care se efectuau cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu astfel încât acesta din urmă să scape de răspundere penală. Întrucât nu avea banii necesari cumpărării acelor produse, martorul denunţător i-a înmânat inculpatului suma de 200 lei, urmând ca peste câteva zile să-i mai remită 500 lei.

La data de 11 noiembrie 2015, inculpatul Mindinică Mirel-Mișu a primit de la martorul denunţător suma de 190 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului Mindinică Mirel-Mișu i s-au adus la cunoștință calitățile procesuale și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat, la data de 12 noiembrie 2015, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button