Comercianții de la metrou au pierdut procesul privind demolarea spațiilor ilegale

19 apr. 2021
316 afișări
Comercianții de la metrou au pierdut procesul privind demolarea spațiilor ilegale

Comercianții de la metrou au pierdut procesul privind demolarea spațiilor ilegale, judecătorii respingând acțiunea formulată în instanță de aceștia.

Comercianții de la metrou au pierdut procesul privind demolarea. Magistrații Secției II Civile din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 București au respins acțiunea formulată în instanță de comercianții de la metrou, conform portalului instanței.

Comercianții de la metrou au pierdut procesul

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Asociația Comercianților de la Metrou i-a dat în judecată pe primarii de sector, dar și pe primarul general, alături de Metrorex, Sindomet Servcom și Administrarea Domeniului Public București, după ce autoritățile au decis desființarea spațiilor comerciale motivând că acestea funcționează ilegal, scrie G4Media.ro.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat că 63 de spaţii comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului au fost desfiinţate în 10 staţii de metrou, pe 16 aprilie. El a menţionat că Metrorex a făcut solicitări în acest sens şi către primăriile sectoarelor 3 şi 5, declarându-se convins că „şi acolo se va restabili legalitatea cât de curând”.

Dezafectarea spaţiilor comerciale de la metrou a continuat și pe 17 aprilie, la staţia Piaţa Unirii, iar sindicaliştii de la metrou reclamă încălcarea legii. Aceştia i-au transmis un mesaj de mulţumire lui Ludovic Orban, mai ales pentru atitudinea avută faţă de miniştrii USR PLUS.

”Cătălin Drulă şi directorul general Metrorex, Ştefan Paraschiv vor să demonstreze în fiecare zi că pot încalca legea şi pot duce cât mai jos instituţiile statului Român”, au scris, sâmbătă seară, pe Facebook, reprezentanţii Sindicatului Liber din Metrou, alături de un video care arată cum operaţiunea de dezafectare a spaţiilor comerciale continuă la Piaţa Unirii.

 

 

Cookies