Comercianții ambulanți din Sectorul 2, sancționați de Poliția Locală. „Trotuarele nu-s nici piață, nici bazar”

13 dec. 2022
275 afișări
Comercianții ambulanți din Sectorul 2, sancționați de Poliția Locală. „Trotuarele nu-s nici piață, nici bazar”
Comercianții ambulanți din Sectorul 2, sancționați de Poliția Locală. „Trotuarele nu-s nici piață, nici bazar” | Sursă foto: Facebook-Poliția Locală Sector 2

Poliția Locală a desfășurat controale pe străzile din Sectorul 2 și a sancționat contravențional comercianții ambulanți. Agenții acționează permanent pentru a menține trotuarele libere și a preveni comerțul ambulant.

Comercianții ambulanți din Sectorul 2, sancționați de Poliția Locală

Echipele din cadrul Poliției Locale Sector 2 efectuează constant controale pentru a combate și descuraja comerțul ambulant și ocuparea trotuarelor fără autorizație în acest sens, de către comercianți.

Trotuarele nu-s nici piață, nici bazar, transmite Poliția Locală Sector 2.

Zilele acestea, au fost efectuate verificări în anumite zone specifice, ce sunt cunoscute pentru practicarea acestor activități ilegale. Mai precis, au fost verificate:

  • Strada Doamna Ghica x Șos. Colentina,
  • Șoseaua Pantelimon nr. 350 – 356,
  • Bulevardul Chișinău x Șoseaua Pantelimon,
  • Șoseaua Iancului x Șoseaua Mihai Bravu.

În urma controalelor efectuate au fost date zeci de sancțiuni contravenționale persoanelor ce vindeau diverse pe marginea drumului. Poliția Locală a dat 45 de amenzi, ce au ajuns la valoarea totală de 49.500 de lei.

„Nu vă recomandăm să achiziționați aceste produse”

Poliția Locală le transmite cetățenilor din Sectorul 2 că aceste produse le pot pune sănătatea în pericol, deoarece nu sunt expuse într-un mediu igienic. Unul dintre scopurile pentru care sunt realizate aceste controale este de a proteja sănătatea populației.

Pe de o parte, astfel de verificări vizează protecția sănătății populației și nu vă recomandăm să achiziționați produse expuse în condiții neigienice, direct de pe trotuare, a căror proveniență nu este cunoscută și certificată, a transmis Poliția Locală Sector 2.

Un alt scop pentru care sunt desfășurate asemenea controale este de a restabili ordinea în spațiul public.

În anumite momente, circulația pietonilor este împiedicată ce comercianții ambulanți ce ocupă trotuarele. Astfel că, oamenii sunt nevoiți să facă slalom printre produse expuse pe margine drumului.

Cookies