Comenzile livrate de curieri sau Poșta Română în București vor ajunge chiar și în 14 zile

12 nov. 2021
285 Afișari
Comenzile livrate de curieri sau Poșta Română în București vor ajunge chiar și în 14 zile

Suntem în plin Black Friday, și fiecare dintre noi a comadat cel puțin un obiect la reducere. Totuși, trebuie să știți că toate comenzile livrate de curieri sau Posta Română în București în această perioadă vor ajunge chiar și în 14 zile, dat fiind numărul mare de comenzi din această perioadă. La emag, de exemplu, livrărilor pot ajunge până cel târziu în 26 noiembrie, adică în două săptămâni.

Comenzile vor întârzia, anunță livratorii și site-urile care au avut reduceri în această perioadă. A venit și ziua mult așteptată de Black Friday în România, cu reduceri mari, unele taxate chiar de ANPC pentru că nu erau reale. Totuși, până vom intra în posesia lucrurilor pe care ni le-am dorit și pentru care plătim vom avea de așteptat chiar și două săptămâni.

Livrările se vor face în fiecare zi, de la 9 la 17.00, atât în București, cât și în restul țării.

Comenzile vor ajunge cu întârziere de Black Friday, din cauza numărului mare de produse cumpărate

După cum s-a întâmplat și anul trecut, comenzile ajung cu întârziere și nu în numărul de zile normal, ca în restul anului. Întârzierea este provocată în primul rând de numărul mare de comenzi de produse, oamenii fiind atrași de reducerile de prețuri. Astfel, fiecare companie de livrare a anunțat termenul estimat de livrare al comenzilor de Black Friday, dar și cel al coletelor normale. Termenul în general valabil este de 14 zile calendaristice, adică până pe 26 noiembrie, cum anunță și emag.ro pe site-ul lor de exemplu. Trebuie precizat că DHL, UPS și GSL au anunțat deja că nu vor livra anul acesta de Black Friday.

Fan Courier, anunț privind livrările de Black Friday

Compania FAN Courier spune că anul acesta va fi o creștere de 10-15% față de anul trecut de Black Friday. Totuși, incertitudinea este mai mare față de anul trecut, deoarece unii retaileri se așteaptă ca marfa să nu le ajungă la timp din cauza problemelor cu lanțul de aprovizionare, astfel că livrarea coletelor la clienți va întârzia.

Șeful FAN Courier, Adrian Mihai, spunea zilele trecute că lunea este ziua cu maxim de livrări în campania de Black Friday și, dacă în 2020, în ziua de maxim compania a avut 420.000 de expediții, anul acesta s-ar putea ajunge la 470 – 480.000. Unele companii au început Black Friday încă din ultima decadă de octombrie. Pentru FAN Courier cea mai aglomerată zi va fi 15 noiembrie.

Multe companii din online își fac 30% din cifra de afaceri în aceste două luni, dar acum este multă incertitudine în piață din cauza crizei lanțului de producție și mai puțini indicatori pot fi prognozați cu precizie.

Astfel, ziua de vineri este cea în care se strâng toate comenzile, iar marile firme din online pregătesc apoi în 10-12 zile comenzile pe care le-au primit în prima zi de reduceri. Anul trecut, majoritatea companiilor mari au terminat în 12 zile comenzile de Black Friday, arată ultimele informații. FAN Courier are 7.700 de angajați, dintre care 3.700 la București.

Dacă aveți probleme cu comenzile livrate de Fan Courier, îi puteți contacta la numărul de telefon 021 9336.

Poșta Română face de asemenea livrări

Poșta Română a transmis recent că participă, ca în ultimii șase ani, la livrările de Black Friday. Astfel, coletele comandate pe site-urile partenere, cu ocazia Black Friday, vor ajunge la clienţi prin intermediul Poştei Române. Peste 600 de oficii ale Poştei Române își aşteaptă clienţii să le ridice. Totodată, livrarea coletelor va fi posibilă și direct la ușa destinatarului, în toate localitățile din România.

Mai mult, Poşta Română te anunţă prin SMS când a sosit coletul la oficiul poştal din apropiere sau vei primi notificarea prin SMS privind contactarea telefonică pentru confirmarea zilei de livrare a trimiterii la ușa ta.

DPD România, investiții de 2 milioane de euro în infrastructură

Livratorul DPD România a anunțat recent că a făcut investiții de două milioane de euro înainte de perioada de Black Friday, pentru a prevenit întârzierile la colete. Astfel, curierul DPD România spune că a mărit capacitatea hub-urilor din Bragadiru, Bacău și Oradea, cu noi echipamente și benzi de sortare. Mai mult, a deschis depozite noi la Galați, Mangalia, Câmpulung, Sighetul Marmației, precum și în alte localități mai mici.

Compania Cargus și-a actualizat aplicația de mobil înainte de Black Friday

Un alt jucător important pe piața livrărilor, Cargus, a anunțat recent că și-a actualizat aplicația mobilă înainte de Black Friday. Astfel, toate livrările Cargus se pot urmări într-o singură aplicație de mobil, prin care poți modifica destinația coletului și când să își vină curierul acasă.

Cifrele explodează în luna noiembrie, de Black Friday, anunță Cargus, care anul trecut spunea că valoarea comenzilor făcute în această perioadă de reduceri a crescut cu 234% față de Black Friday 2019.

Toate transporturile de mărfuri care au fost comandate și vor fi livrate prin curierul Cargus sunt vizibile instantaneu pentru utilizatori în aplicația sa Cargus Mobile. Este nevoie doar de introducerea numărului de telefon și a adresei de e-mail în procesul de finalizare a comenzii în e-shop. Cu un singur clic, utilizatorul/Destinatarul poate schimba destinația din mers. Pachetul poate fi redirecționat către un punct Ship & Go, de unde poate fi ridicat oricând, în următoarele 3 zile lucrătoare. Aplicația permite autentificarea de la distanță prin introducerea unui PIN în aplicație. Pachetele pot fi ridicate mai repede, fără semnătură, spune Cargus.

Cum verifici în cat timp ajunge coletul tău

Fiecare companie de curierat în parte are un „Tracking AWB”, adică poți urmări unde este coletul comandat pe tine pe site-urile companiilor. Până și Poșta Română are un astfel de program, în care poți scrie numărul comenzii tale, AWB-ul cum se mai numește, și afli când o să vină pachetul mult așteptat. De asemenea, și restul companiilor au astfel de programe.

La Fan Curier poți verifica aici.

TNT oferă de asemenea o astfel de aplicație aici.

Sameday de la emag, de asemenea.

Și GLS te lasă să urmărești comenzile tale aici.

DPD România are propriul program de urmărire a coletului aici.

Coletele de la Cargus pot fi urmărite aici.

Cookies