Comedy Short Film Festival @ Plaza România, începând de luni, 2 martie. PROGRAMUL FESTIVALULUI

de:
27 feb. 2015
2 Afișari
Comedy Short Film Festival @ Plaza România, începând de luni, 2 martie. PROGRAMUL FESTIVALULUI

Comedy Short Film Festival @ Plaza România este singurul festival de scurtmetraje de comedie organizat într-un mall din România și se va desfășura la Movieplex. Anchor Grup, o companie ce susține activ artele, a organizat acest festival pentru a răsplăti cineaștii talentați și creativi, dar și clienții Plaza România.

Click pe imagine pentru rezoluţie maximă 

Programul complet al festivalului îl găsiți la http://plazafilmfestival.ro/festival-program/

Trei jurii, fiecare compus din trei membri, vor acorda cele trei trofee principale ale singurului festival de scurtmetraje de comedie organizat într-un mall din România.

La Comedy Short Film Festival @ Plaza România, aflat sub egida Anchor Grup, organizat de Plaza România și găzduit de Movieplex, juriul competiției oficiale va fi compus din actrița Ana Ularu, regizorul Hanno Hoeffer și Antoine Bagnaninchi, directorul Independența Film. Având o lungă carieră în film și teatru (a debutat la vârsta de nouă ani), Ana Ularu a putut fi văzută de curând în lungmetrajul „Serena”, regizat de cineasta laureată cu Oscar Susanne Bier. Dacă Hanno Hoeffer e cunoscut publicului în dublă ipostază – regizor și muzician -, Antoine Bagnaninchi e numele asociat celor mai multe filme de artă proiectate în cinematografele din România, acestea fiind distribuite de Independența Film.

Juriul competiției filmelor de animație va fi alcătuit din regizoarea Anca Damian, regizorul Anton Groves și actorul Adrian Văncică. Cea dintâi a câștigat numeroase premii pentru lungmetrajul de animație „Crulic – drumul spre dincolo” (Annecy, Cottbus și Gopo), în timp ce actorul din juriu e cunoscut deopotrivă pentru rolurile din filme de artă și pentru interpretarea lui din popularul serial „Las Fierbinți”; cât despre Anton Groves, regizorul britanic și-a câștigat o bine-meritată reputație realizând scurtmetraje – frecvent premiate în circuitul festivalier – și videoclipuri.

În ce-i privește pe cei care vor decide câștigătul trofeului consacrat filmelor studențești, aceștia sunt actorul Bogdan Dumitrache, cineastul și profesorul Laurențiu Damian și regizorul și muzicianul Tom Wilson. Scurtmetrajul în care a debutat primul membru al juriului a luat Palme d’Or și acesta a fost doar începutul palmaresului său. Laurențiu Damian a regizat zeci de filme și i-a avut drept studenți pe numeroși regizori din noul val românesc, iar Tom Wilson e cunoscut cinefililor pentru scurtmetrajul „Before the Fall” și lungmetrajul „The Bucharest Experiment”.

Parteneri și sponsori ai evenimentului: Auto Motor și Sport, b365.ro, Beau Monde, „Ca-n filme” (Digi 24), Casa și Grădina, Casa Lux, Cațavencii, Cinelab, Cinemagia, Cinemarx, Evenimentul zilei, feminis.ro, Lay’s, National Geographic, Pepsi, Radio 21, romaniatv.net, Sicomedia, United, Ziarul Metropolis.

Grupul Anchor este prezent în România din 1997, fiind unul dintre cei mai puternici jucători de pe piață prin portofoliul său de proiecte de retail, rezidențiale și clădiri de birouri. Anchor Grup a construit în România București Mall, primul centru comercial modern la nivel local. De asemenea, grupul deține Plaza România, una dintre cele mai populare destinații pentru cumpărături din București, Anchor Plaza, prima clădire de birouri de clasă A integrată cu un centru comercial, și InCity Residences, ansamblu rezidențial situat în centrul Capitalei. Valoarea totală a investițiilor efectuate până în prezent se ridică la peste 350 milioane euro. Grupul continuă activ dezvoltarea unor proiecte de anvergură și extinderea platformei de servicii.

Cookies