Combaterea poluării în București. Primăria Capitalei continuă elaborarea unui nou Plan Integrat de Calitate a Aerului

06 iul. 2021
105 Afișari
Combaterea poluării în București. Primăria Capitalei continuă elaborarea unui nou Plan Integrat de Calitate a Aerului

Combaterea poluării în București. Primăria Capitalei ia măsuri și continuă demersurile pentru elaborarea unui nou Plan Integrat de Calitate a Aerului.

Primăria Capitalei a lansat un anunț în SEAP, în data de 2 iulie 2021, pentru consultarea pieței ce vizează determinarea valorii estimate pentru servicii de elaborare a studiului de calitate a aerului.

Combaterea poluării în București

Mai exact, studiul de calitate a aerului și asigurării asistenței tehnice pentru realizarea Planului Integrat de Calitate a Aerului în Municipiul București (PICA). Planul urmează să fie realizat în perioada 2022-2026.

16 iulie 2021 este data limită transmisă de Primăria Municipiului București pentru operatorii economici interesați care vor să trimită opinii, sugestii sau recomandări.

Adresa de mail la care operatorii economici pot trimite sugestiile este secretariat.directiademediu@pmb.ro.

.„Până pe data de 16 iulie 2021, operatorii economici interesați pot transmite opinii, sugestii sau recomandări cu privire la specificațiile tehnice, valoarea estimată a achiziției serviciilor de consultanță în lei fără TVA și termenul de livrare de la data semnării contractului de servicii.” transmite PMB într-un comunicat de presă.

În ceea ce privește serviciile solicitate, specificațiile tehnice pot fi consultate AICI.

Primăria Capitalei continuă elaborarea unui nou Plan Integrat de Calitate a Aerului

Obiectivele elaborării Studiului de calitate a aerului:

  • identificarea principalelor surse de emisie și elaborarea hărților de poluare,
  • identificarea măsurilor de reducere a emisiilor asociate,
  • evaluarea măsurilor prevăzute în P.I.C.A. 2018-2022 în ceea ce privește efectele implementării, dificultățile în implementare, atingerea indicatorilor stabiliți.

Asistența tehnică este extrem de importantă atât pentru realizarea Planului Integrat de Calitate a Aerului în Municipiul București (pentru perioada 2022-2026), cât și pentru realizarea Planului de Menținere a Calității Aerului în Municipiul București (pentru perioada 2022-2026).

Această asistență tehnică este importantă pentru definirea unui cadru de implementare a măsurilor menite să asigure protecția calității aerului atât în București, „cât și în zonele de influență a poluării din Capitală.”, transmite Primăria Capitalei.

„Primăria Capitalei a întreprins acest demers având în vedere faptul că Municipiul Bucuresti se află în procedură de infrigement, iar Planul Integrat de Calitate a Aerului aprobat in 2018 nu și-a atins obiectivele deoarece în Capitală se înregistrează în continuare valori ridicate ale nivelului de poluare.”, declară PMB.

În anul 2013, la nivelul Primăriei Capitalei, a fost elaborat un studiu al calității aerului – Planul Integrat de Calitate a Aerului în Municipiul București 2018-2022 (P.I.C.A.), aprobat prin H.C.G.M.B. nr. 325/14.06.2018.

Cookies