LA MINE-N CARTIER

Comandamentul de iarnă va fi convocat din cauza furtunii

Având în vedere condiţiile meteo de noaptea trecută, viceprimarul Capitalei, Victor Iovici, a cerut conducerii Administraţiei Străzilor să dispună verificarea şi remedierea semafoarelor defecte, iar reprezentanţilor Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti li s-a solicitat să ia toate măsurile necesare astfel încât copacii din parcurile bucureştene, afectaţi de furtună, să nu reprezinte un pericol. (operaţiuni de toaletare, îndepărtare crengi rupte, copaci căzuţi etc.).

Operatorii de salubrizare au obligaţia de a îndepărta, în cel mai scurt timp, toate deşeurile duse de vânt (crengi, bannere rupte, panouri prăbuşite etc), şi, în colaborare cu Apanova, să degajeze rigolele şi gurile de scurgere astfel încât, în urma ploii, să nu se producă inundaţii. Echipele Apanova verifica zonele inundabile şi eventualele acumulări de apă de pe carosabil.

În ceea ce priveşte reţeaua de iluminat public, Luxten verifică şi remediază defecţiunile provocate de copacii care au căzut peste reţeaua de alimentare a iluminatului public.

Pe de altă parte, angajaţii Luxten au intervenit, încă de noaptea trecută, pentru a asigura şi deconecta elemente ale iluminatului de sărbători, acolo unde acestea au fost afectate de furtună.

De asemenea, echipele RATB şi ISU au îndepărtat crengile, panourile publicitare sau firele ajunse accidental pe reţeaua electrică, iar acum mijloacele de transport în comun circulă în condiţii normale.

Pentru a verifica acţiunile desfăşurate, precum şi pentru a stabili măsurile ce vor fi luate în continuare în funcţie de condiţiile meteorologice, viceprimarul Victor Iovici a convocat un comandament de iarnă astăzi, 7 ianuarie 2012, la ora 20.00, la sediul Primăriei Capitalei, sala de consiliu etaj 3.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button