ARHIVA B365

Comandament de iarnă la PMB: Există în continuare riscul producerii poleiului

„În perioada următoare trebuie să fim foarte atenţi şi să avem stocurile pregătite, precum şi utilaje şi operatori manuali, pentru că există în continuare riscul producerii poleiului, de aceea trebuie să intervenim şi azi, şi la noapte, şi mâine. Chiar dacă nu va mai ninge, există acest risc, prin faptul că va fi vânt şi va ploua. (…) După verificările pe care le-am făcut azi noapte şi dimineaţă, s-a intervenit foarte slab la trotuare. Trotuarele sunt acoperite de zăpadă, este gheţuş şi ar putea să apară accidente, care nu sunt de dorit”, a precizat edilul general.

Firea a făcut un apel la operatorii de salubritate şi agenţii economici să cureţe trotuarele din faţa unităţilor comerciale şi a instituţiilor, menţionând că în cazul în care există persoane în vârstă sau bolnave care nu pot curăţa zăpada pot să solicite ajutorul PMB (la telefon 0800.800.868) sau al primăriei de sector.

Primarul general a mai precizat că pe parcursul nopţii de duminică spre luni s-a intervenit pe arterele principale ale Capitalei.

„Codul galben s-a încheiat azi, la ora 10,00, dar cu siguranţă putem spune că acesta a fost primul episod de iarnă şi să luăm în serios toate avertismentele meteorologilor şi să fim foarte bine pregătiţi, aşa cum am demonstrat şi anul trecut, şi acum doi ani”, a spus ea.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Gabriela Băncilă, a arătat că precipitaţiile vor înceta în cursul zilei de luni în Capitală, dar că, începând de marţi dimineaţa, se va intensifica vântul, motiv pentru care îşi poate face apariţia poleiul.

„În Capitală apreciem că precipitaţiile îşi vor face apariţia în a doua parte a zilei de mâine, vor continua şi pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri – în prima parte a zilei de miercuri vor fi mai ales sub formă de ploaie. În condiţiile în care mâine dimineaţă temperatura va coborî cel mai probabil spre minus 4 grade, apariţia acestor precipitaţii lichide, asociate cu intensificări ale vântului în jurul a 45 – 50 km/oră, creează condiţiile apariţiei poleiului. Ulterior, vântul va continua să aibă intensificări şi miercuri, când există posibilitatea ca în a doua parte a zilei precipitaţiile să se transforme din nou în lapoviţă şi ninsoare, dar intensitatea acestora să fie în diminuare, urmând ca tot acest interval, cu precipitaţii şi intensificări ale vântului, să se încheie undeva în dimineaţa zilei de joi”, a spus ea.

Directorul general al Administraţiei Străzilor, Mirela Ioniţă, a declarat că în ultimele 24 de ore a fost semnalat faptul că nu funcţionează semafoarele din opt intersecţii, dar că echipele au intervenit pentru remedierea problemelor.

ISU Bucureşti-Ilfov a intervenit pentru înlăturarea a 91 de copaci căzuţi; 67 de autoturisme au fost avariate

ISU Bucureşti-Ilfov a intervenit, până luni la ora 12.00, pentru înlăturarea a 91 de copaci căzuţi din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. În urma enevimentelor, 67 de autoturisme au fost avariate.

Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au anunţat, luni, că, până la ora 12,00, s-a intervenit pentru degajarea a 91 de capaci sau crengi de pe carosabil sau autoturisme.

În urma evenimentelor au fost avariate 67 autoturisme.

În continuare sunt pregătite echipaje pentru a interveni, dacă situaţia o impune.

Până în acest moment nu au fost persoane rănite.

Capitala s-a aflat, până luni la ora 10.00, sub cod galben de ninsori, iar în cursul zilei de marţi este vizată de o informare de vânt puternic, ploi şi polei.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button