VREMEA

Comandament de iarnă, la Min.Transporturilor: Ce măsuri se vor lua în perioada ninsorilor abundente

„Îndeplinirea acestei misiuni de intervenție se realizează în condițiile unor intemperii normale de sezon, urmând ca situațiile speciale, determinate de cantitatea și durata ninsorii, să fie tratate special, împreună cu alte măsuri ce țin de siguranța călătorilor, mergând până la închiderea unor rute. Astfel, s-au luat măsuri de pregătire la CFR Infrastructură (ce se coordonează cu CFR Marfă și CFR Călători), la Administrația Fluvială a Dunării de Jos – RA Galați (ce intervine pentru asigurarea navigației pe Dunăre) și la cele patru aeroporturi din subordinea Ministerului Transporturilor: Aeroportul Henri Coandă și Aeroportul Aurel Vlaicu din București, aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța și Aeroportul Traian Vuia din Timișoara.

Pregătirile pentru Comandamentul de Iarnă s-au desfășurat în două etape: septembrie – octombrie 2013, când s-a efectuat evaluarea resurselor și planificarea și noiembrie-decembrie 2013, inspecția la fața locului a utilajelor, materialelor și procedurilor de intervenție. Astfel, la CFR Infrastructură au fost inventariate și verificate macazele, starea tehnică a celor 34 de pluguri din dotarea CFR Infrastructură, stocul de panouri parazăpadă care a fost deja montat pentru protejarea căilor ferate expuse și vulnerabile. Vagoanele plug de zăpadă vor interveni în caz de ninsoare, doar dacă grosimea stratului de zăpadă nu depăşeşte un metru, iar zăpada este afânată. În cazurile în care, din cauza depunerilor de zăpadă şi a intensităţii viscolului nu există siguranța că trenul va ajunge în staţia vecină, șeful secţiei de district poate dispune închiderea liniei.

Pentru asigurarea continuității transportului naval, au fost pregătite de intervenție remorcherele de spargere a gheții și au fost încheiate contracte cu societăţi care dispun de nave pentru participarea la intervenţii în caz de nevoie.
Pe cele patru aeroporturi aflate în subordinea Ministerului Transporturilor au fost luate măsuri pentru asigurarea continuităţii stocurilor de materiale degivrante, materiale consumabile şi piese de schimb, precum şi asigurarea service-ului autorizat pentru echipamentele de deszăpezire-degivrare.

Conducerea executivă a Comandamentului de Iarnă al Ministerului Transporturilor este asigurată de Nicolae Buică, secretar de stat, Valentin Trifan, secretar general adjunct și de Constantin Aurelian, consilier al ministrului.

Mai multe informații actualizate, legate de transportul feroviar, naval și aerian găsiți pe site-ul www.mt.ro, la rubrica Comandamentul de Iarnă sau accesand direct linkul: http://cci.cfr.ro/mt/default.asp.

Informații legate de deszăpezirea drumurilor naționale le găsiți pe site-ul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale, aflată sub autoritatea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, potrivit Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a acestui department”, informează Ministerul Transporturilor, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

ANM a emis, vineri, cod PORTOCALIU de ninsori şi viscol, valabil inclusiv în București, până duminică la prânz.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button