Ce artişti români şi străini vor concerta special de sărbători la Bucureşti

de:
05 dec. 2013
2 Afișari
Ce artişti români şi străini vor concerta special de sărbători la Bucureşti

Încă de la începutul lunii decembrie, artiştii români şi străini încep să vestească Naşterea Domnului în cadrul mai multor concerte, organizate atât la Bucureşti, cât şi în ţară. B365.ro vă prezintă, în ordine cronologică, lista concertelor specifice sărbătorilor de iarnă, organizate în Capitală, în luna decembrie.

1. Florin Vasilică şi Grupul Teleormanul dau startul concertelor din perioada sărbătorilor din acest an cu „O Iarnă Teleormăneană„. Concertul va avea loc pe 6 decembrie, la Teatrul Elisabeta, începând cu ora 19.00.

2. În fiecare an, în apropierea sărbătorilor de iarnă, cântăreţul Paul Surugiu, cunoscut sub numele Fuego, merge cu colindul prin ţară. Şi anul acesta, pe 7 decembrie, Fugeo va da startul Turneului Naţional de Colinde 2013 „Din lumina unui Crăciun”. Turneul va începe în Târgovişte şi va avea loc în 17 oraşe din toate colţurile ţării. Ultimul concert programat în cadrul Turneul Naţional de Colinde 2013, susţinut de Fuego, va avea loc luni, 23 decembrie, de la ora 19.30, la Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti.

3. Anul acesta Marcel Pavel îi invită pe bucureşteni la concertul extraordinar „Christmas very classic”, unde va cânta alături de copii şi de fraţii săi – Sasha, Richard, Gina, Miky, Gigi. Ei vor fi acompaniaţi de „Orchestra simfonică Bucureşti”, dirijor F.Totan şi Big Band, sub bagheta lui I.Tudor. De asemenea, de la evenimentul ce va avea loc pe 7 decembrie la Sala Palatului, începând cu ora 19:30, nu vor lipsi nici invitaţi surpriză, potrivit organizatorilor.

4. Reverendul Dwight Robson şi „The Golden Voices of Gospel” îi invită pe bucureşteni, în pragul sărbătorilor de iarnă, să ia parte la o călătorie care traversează un secol de spiritualitate şi tradiţe gospel. Concertul va avea loc pe 9 decembrie, de la ora 19.30, la Ateneul Român

„The Golden Voices of Gospel” este compusă din unele dintre cele mai bune voci din sudul Statelor Unite ale Americii, sub conducerea Reverendului Dwight Robson, reputat cântăreţ şi muzician. Artistul, împreună cu „The Golden Voices of Gospel” a colaborat cu vedete internaţionale precum: Michael Jackson, Mariah Carey, Joan Orleans sau „Weather Girls”.

5. Pe 10 decembrie, începând cu ora 19:30, bucureştenii pot participa, la cinematograful Patria, la o „Călătorie de Crăciun” cu Gheorghe Zamfir. Potrivit organizatorilor, în cadrul concertului „Călătorie de Crăciun” cu Gheorghe Zamfir, spectatorii vor experimenta şi vor regăsi emoţiile, pasiunile, stările şi vitalitea unor partituri, semnate atât de maestrul Zamfir, cât şi de compozitori cunoscuţi din muzica clasică, dar şi muzica sărbătorilor tradiţionale româneşti, împletită cu celebrele melodii, specifice sărbătorilor de iarnă.

Maestrul Gheorghe Zamfir va fi acompaniat de Orchestra Simfonica „Zamfir 50”, constituită special pentru evenimentele aniversare, şi de corul de cameră Accoustic, care are o bogată activitate concertistică atât în ţară, cât şi în străinătate, având în palmares Medalia de aur la Competiţia Corală Internaţională de Muzică Sacră din Grecia, din iulie 2010. Ambele formaţii muzicale vor fi conduse de bagheta dirijorului Daniel Jinga, fondatorul corului de cameră Accoustic. Concertul va aduce pe scenă şi o voce feminină în plină ascensiune: soprana Irina Ioana Baiant.

6. „La Cinema Patria, formaţia Hara va spune o „Poveste de iarnă” nespusă încă în România. Colindele autentice, vesele şi imprevizibile, culese de la oamenii muntelui, dar şi cântecele consacrate ale trupei, alături de invitaţii speciali, vor dezvălui magia simţurilor ce te poartă prin mrejele iernii şi ale Crăciunului, de la soba bunicii, până la zarva oraşului”, anunţă organizatorii evenimentului ce va debuta pe 12 decembrie, la Cinema Patria, de la ora 20.00.

7. Un alt artist renumit pentru tradiţia concertelor extraordinare de Crăciun este Ştefan Bănică. Pentru al 12-lea an consecutiv, artistul îi invită pe fanii săi la concertul extraordinar de Crăciun „Alerg printre stele”, organizat pe 13, 14 şi 15 decembrie 2013, începând cu ora 19:30, la Sala Palatului.

Potrivit organizatorilor, Ştefan Bănică a stabilit, de-a lungul timpului, adevărate recorduri în România prin concertele sale de Crăciun: 7 concerte de amploare, susţinute consecutiv la Sala Palatului.

8. „Corul Naţional de Cameră MADRIGAL readuce magia colindelor pe scena Ateneului Roman, în cadrul concertului extraordinar de Crăciun, programat pe 15 decembrie. Evenimentul va însemna o celebrare prin muzică a bucuriei Naşterii Domnului şi se va desfăşura sub bagheta dirijorului Voicu Popescu”, anunţă organizatorii evenimentului care va avea loc pe 15 decembrie, începând cu orele 16.00 şi, respectiv, 20.00.

9. Pe 15 şi 16 decembrie, toți fanii rock-ului sunt invitaţi în Silver Church la o petrecere de Crăciun sub egida „Christmas Rocks”.

Trupa Cargo va oferi un recital special, pe 15 decembrie. În spiritul Crăciunului și al ideii festivalului, Cargo va interpreta și un set de colinde, în stil tradițional, melodic, pe lângă binecunoscutele sale hituri. Astfel, în prima zi de Christmas Rock Fest, vor răsuna şi piese memorabile care au marcat iremediabil muzica rock din România, precum „Ziua Vrăjitoarelor”, „Călare pe motoare”, „Dacă ploaia s-ar opri” sau „Aproape de voi”. În plus, Cargo va prezenta live și piesa al cărei videoclip a fost lansat pe 6 noiembrie, „A 5-a dimensiune”,

Pentru cea de-a doua zi de Christmas Rock Fest, toboşarul Mike Terrana, alături de trupa sa nou înființată, a pregătit o porție consistentă de piese în stilul clasic rock’n’roll. Apoi, cei prezenţi vor avea ocazia să îi vadă pe scenă şi pe membrii Trooper, una dintre cele mai aclamate formații de rock din România.

10. Pe 16 decembrie, începând cu ora 19.00, la Sala Radio, bucureştenii o pot întâlni pe Paula Seling, împreună cu trupa proprie şi cu BIG BAND-ul Radio şi dirijiorul Ionel Tudor, într-un spectacol special ce va conţine şi cele mai îndrăgite colinde şi cântece dedicate Naşterii Mântuitorului.

11. Luni, 16 decembrie, începând cu ora 19.00, la Teatrul Elisabeta din Capitală, preotul Cristian Pomohaci, cântăreţ de muzică populară şi religioasă, va susţine concertul „Am venit să vă colind”.

12. Vineri, 20 decembrie, de la ora 19.30, la Sala PalatuluiStrauss Festival Orchestra Vienna prezintă spectacolul Vienna Classic Christmas. „De cinci ani, publicul din România intră în atmosfera sărbătorilor de iarnă în paşi de vals şi, de fiecare dată, spectacolele vienezilor au fost sold-out. Potrivit tradiţiei începute în urmă cu cinci ani, Strauss Festival Orchestra Vienna va introduce publicul din România în fastuoasa epocă a Vienei Imperiale, evocată de muzica rafinată a familiei Strauss şi a altor iluştri compozitori. Orchestra va fi condusă în acest an de un reprezentant de prim rang al muzicii vieneze, maestrul Günter Seifert. De asemenea, ne vom bucura de invitaţi speciali în spectacol: soprana Felicia Filip şi tenorul Robert Nagy. Artiştii, ale căror voci au răsunat pe marile scene internaţionale, vor completa tabloul unui Crăciun de poveste! Felicia Filip este una dintre cele mai mari voci lirice ale lumii. Presa internaţională a numit-o „Diva céleste” şi „Noua Regina a Traviatei”, a cucerit toate scenele importante de pe glob şi din România şi este unica solistă de pe mapamond care a câştigat toate Premiile Mozart. Vocea tenorului Robert Nagy a făcut senzaţie in toata Europa şi milioane de spectatori au fost fascinaţi de rolurile pe care artistul le-a interpretat”, anunţă organizatorii.

13. Şi în acest an, la Bucureşti, va fi un „Crăciun Vienez”. Pe 21 decembrie, începând cu ora 19.30, bucureştenii sunt invitați, la Sala Palatului, la sectacolul Crăciun Vienez. Potrivit organizatorilor, acest eveniment dedicat Crăciunului a fost pregătit special de artiştii austrieci pentru ţara noastră. „Johann Strauss Ensemble îşi doresc ca în fiecare an să veniţi cu plăcere şi curiozitatea de a descoperi piese muzicale noi, dar şi pe cele deja celebre, virtuos interpretate de aceşti muzicieni de excepţie. Vom asculta Strauss şi anul acesta, dar vom avea parte şi de alte lucrări muzicale devenite faimoase în capitala Austriei, lucrări ale unor compozitori ce au fost „validaţi” de publicul spectator vienez”, anunţă organizatorii evenimentului. 

14. DIVNA LJUBOJEVIC, supranumită şi vocea îngerilor, va susţine un concert extraordinar în seara de Ajun, începând cu ora 18.00, la Ateneul Român. Un adevărat simbol şi ambasador cultural al Serbiei, DIVNA va aduce etericele sale interpretări ale cântărilor ortodoxe bizantine pe scena Ateneului Român, într-un concert extraordinar dedicat celebrării bucuriei Naşterii Domnului. Alături de corul MELODI, pe care l-a fondat în 1991 şi care va fi prezent, ca invitat special în cadrul concertului programat chiar în seara de Ajun, DIVNA a susţinut reprezentaţii şi a fost aclamată la scena deschisă, în lumea întreagă.

La concertul DIVNEI de la Ateneul Român este invitat şi preotul Cristian Pomohaci.

15. Pe 26 decembrie, Grigore Lese invită publicul român să petreacă a doua zi de Crăciun la Ateneul Român, ascultând o selecţie specială de colinde şi cântece de sărbătoare, într-o interpretare emoţionantă. Grigore Lese va aduce căldura sărbătorilor de Crăciun pe scena Ateneului Român, în cadrul unui concert inedit ce va bucura sufletele spectatorilor cu o serie de colinde deosebite: colinde de gazdă, profesionale, de june, de fată, de peţit, de dragoste, familiale, satirice, de război şi prizonierat, cosmogonice, precum şi cântece de stea ce vestesc Naşterea Mântuitorului. Propuse spre a deveni Patrimoniu Mondial UNESCO, aceste ritmuri şi texte străvechi, unele misterioase, şamanice, altele mito-religioase, cu teme biblice, vor fi dezlegate de cel mai tulburător glas al muzicii tradiţionale de la noi – Grigore Lese.

Alături de el, o ceată de colindatori va aduce colinde venite parcă de dincolo de timp şi de lume, cu texte despre dulf, despre vidră, despre vânători rituale în care feciorul invinge leul, unele dintre ele necatalogate de culegerile de specialitate.

Tot cu ocazia sărbătorilor de iarnă din acest an, soprana Angela Gheorghiu a lansat primul său album de colinde româneşti, „O, ce veste minunată!”. Noul material discografic conţine 16 colinde tradiţionale româneşti, printre care „Bună dimineaţa la Moş Ajun”, „Florile dalbe (Astăzi s-a născut Hristos)”, „Colindiţa” sau „La Vitleem colo-n jos”.

Un alt concert organizat în preajma sărbătorilor de iarnă va fi susţinut de Tudor Gheorghe, pe 22 decembrie, la ora 19.00, la Sala Palatului. „Tudor Gheorghe, maestrul cuvintelor cântate, va încheia seria concertelor din anul 2013 la Sala Palatului din Capitală, cu o reprezentaţie inedită a spectacolului „DEGEABA”. Inspirat din proiectul „Mie-mi pasa”, prezentat cu succes publicului la şapte ani de la Revoluţie, „DEGEABA” va oferi celor prezenţi garanţia unei experienţe în stilul rock-simfonic, prin intermediul poeziei şi a cântecului românesc. Sub bagheta dirijorului şi orchestratorului Marius Hristescu, alături de mult îndrăgitul artist vor evolua timp de aproximativ două ore, peste 70 de instrumentişti, un grup coral şi o trupă rock, iar efectele speciale de lumini şi efectele pirotehnice vor completa atmosfera unui peisaj muzical de neuitat”, anunţă organizatorii.

„Un concert ca şi România, cu disperare, cu frustrare, dar şi cu iertare şi speranţă”, astfel a descris Tudor Gheorghe concertul pe care îl va susţine pe 22 decembrie.

Citeşte şi: Concertele lunii decembrie în Bucureşti: Carreras, Bănică, Scorpions şi Morcheeba

Cookies