Școlile dintr-un sector al Capitalei vor fi iluminate cu energie obținută de panouri solare

de:
12 mart. 2013
3 afișări
Școlile dintr-un sector al Capitalei vor fi iluminate cu energie obținută de panouri solare

Valoarea totală a investiţiei pentru obiectivul de investiții „Eficiența energetică și asigurarea energiei electrice pentru iluminatul general al unităților de învățământ preuniversitar aflate în administrarea Administrației Unităților de Învățământ Preuniversitar și Unităților Sanitare Publice Sector 1 prin utilizarea sistemului fotovoltaic”, conform  studiului de fezabilitate, este de 23.793.120 lei, respectiv, în Euro, 5.250.370 Euro.

Durata estimată pentru realizarea lucrărilor este de 2-6 luni/unitate de învățământ. Finanţarea lucrărilor se va face din fondurile bugetului local şi din alte fonduri
legal constituite cu această destinaţie.

Anterior, astfel de proiecte de dotare a unităților de învățământ cu panouri solare pentru producerea energiei electrice au fost inițiate în Sectorul 2, spre exemplu la Liceul Teoretic C.A. Rosetti.

Consiliul Local al Sectorului 1 a votat și implementarea unui program de montare a rampelor pentru accesul persoanelor cu handicap în școlile din Sector. Valoarea totală a investițiilor va fi, conform studiului de fezabilitate, 22.113.000 lei.

Cookies