Coletul „verde” din București. Bărbat prins în flagrant când ridica un pachet de aproape 8 kg de canabis

17 iun. 2022
1247 Afișari
Coletul „verde” din București. Bărbat prins în flagrant când ridica un pachet de aproape 8 kg de canabis
Coletul verde din București. Bărbat prins în flagrant când ridica un pachet de aproape 8 kg de canabis. Sursa imagine: DIICOT

Un bărbat din București a fost prins în flagrant chiar în momentul în care ridica un pachet în care se aflau aproape 8 kg de canabis. Coletul a fost trimis din Spania și a ajuns la un centru de distribuție din Capitală, spun procurorii DIICOT.

Un bărbat din București, prins de polițiști când ridica un pachet de aproape 8 kg de canabis

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală anunță că, la data de 15 iunie 2022, au reținut pentru 24 de ore un inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internaţional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc.

Ce s-a întâmplat, mai exact. La data de 14 iunie 2022, bărbatul a introdus pe teritoriul României, prin intermediul unei firme de transport pachete, o cantitate de 7.80 kilograme de canabis. Coletul a fost expediat din Spania și a fost ridicat de acesta la data de 15 iunie 2022 în București.

În acel moment, bărbatul a fost prins în flagrant de către polițiștii din cadrul B.C.C.O. (Brigada de Combatere a Criminalității Organizate) Bucureşti-Serviciul Antidrog.

La data de 16 iunie 2022, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a inculpatului, timp de 30 de zile.

Această acțiune a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul B.C.C.O. Bucureşti – Serviciul Antidrog.

„Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmit procurorii DIICOT.

Caz similar

Un caz asemănător s-a petrecut și în Galați. La data de 16 iunie 2022, un bărbat a introdus pe teritoriul țării noastre, prin intermediul unei firme de transport pachete, o cantitate de 2 kilograme de canabis.

Coletul a fost expediat din Spania și a fost ridicat de inculpat în municipiul Tecuci, moment în care polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi – Serviciul Antidrog. l-au prins în flagrant.

Procurorii DIICOT Galați au decis ca bărbatul să fie reținut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi introducerea în țară de droguri de risc.

Cookies