Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti” are în dotare un pian nou de 115.000 euro

de:
16 dec. 2015
1 Afișari
Colegiului Național de Arte

Evenimentul a marcat finalul Campaniei „Un pian pentru Lipatti”, inițiată în scopul achiziționării unui nou astfel de instrument muzical, de care să beneficieze tinerii talentați care studiază în cadrul Colegiului.

Cu sprijinul Primăriei, a Consiliului Local Sector 4 şi a unor personalităţi ale vieţii cultural – artistice care au simţit să se alăture acestui demers, a fost achiziţionat un pian de concert Steinway în valoare de 115.000 de Euro, contribuţia Autorităţii Locale reprezentând 95% din suma totală.

„Un pian nou era necesar pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor educaţionale în cadrul Colegiului Național de Arte. Astfel, prin achiziționarea acestui instrument performant, elevii care studiază în cadrul acestei instituții de învăţământ vocaţional au de astăzi condițiile necesare pregătirii de excepție pe care și-au dorit-o și o merită, prin faptul că fac cunoscut talentul lor și numele Țării în întreaga lume. De altfel, în cele șase decenii de existență, grație unui corp profesoral de elită și unei metode motivaționale puternice, această școală s-a dovedit a fi o veritabilă pepinieră de artiști pentru scenele românești și internaționale, printre care amintim nume prestigioase precum Ileana Cotrubaş, Dan Iordăchescu, soprana Angela Gheorghiu sau celebra violonistă Mihaela Martin. Iată de ce le vom fi întotdeauna alături acestor tineri talentați cu care ne mândrim, fiind siguri că vor atinge culmile performanţei artistice”, a declaratdaniel Băluţă, primarul Sectorului 4. 

Cookies