Colegiul Național Mihai Eminescu va fi consolidat și modernizat. Lucrările au fost începute

19 iul. 2022
656 Afișari
Colegiul Național Mihai Eminescu va fi consolidat și modernizat. Lucrările au fost începute
Colegiul Național Mihai Eminescu va fi consolidat și modernizat. Lucrările au fost începute | Sursă foto: Facebook-Colegiul National "Mihai Eminescu" Bucuresti

Au început reparațiile la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, astfel că acesta va deveni una dintre cele mai moderne și mai sigure unități de învățământ din Capitală.

Au început lucrările de consolidare și modernizare la Colegiul Național Mihai Eminescu

Fondurile necesare pentru realizarea reparațiilor la Colegiul Național „Mihai Eminescu” vor fi asigurate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Astfel că, va fi făcută o investiție de peste 35 de milioane de lei, conform Antana3.

Liceul a fost expertizat din punct de vedere seismic în urmă cu doi ani. Clădirea a fost atunci încadrată în clasa de risc RS2. De asemenea, în cadrul expertizei s-a constatat că liceul nu avea autorizație de securitate în caz de incendiu.

Pentru a asigura siguranța elevilor și a cadrelor didactice, Primăria Sectorului 4 a relocat activitate didactică în alte clădiri.

  • Clasele învățământului primari și gimnazial au fost mutate la Școala Gimnazială „Ienăchiță Văcărescu”,
  • Clasele învățământului liceal al fost mutate la Liceul Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia”.

Clădirea va fi sigură pentru elevi și profesori

Pentru a crea un cadrul sigur atât pentru profesori, cât și pentru elevi lucrările, ce au fost deja începute, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din București vor fi complexe. Clădirea urmează să fie:

  • Consolidată,
  • Modernizată,
  • Autorizată din punct de vedere ISU.

De asemenea, toate sălile de curs, laboratoarele, spațiile administrative și biblioteca vor fi dotate corespunzător. Astfel va putea fi asigurat un proces didactic de calitate.

În ultimii patru ani, Primăria Sectorului 4 a demarat lucrări de reabilitare, de modernizare, consolidare și autorizare ISU pentru 27 de unități de învățământ preșcolar, gimnazial și liceal. Astfel că, imobilele au fost aduse în condiții de siguranță și folosință pentru cei ce intra în incinta acestora.

În administrarea Primăriei Sectorului 4 se află, în total, 57 de astfel unități de învățământ.

Cookies