Știri București

Colegiul Medicilor din Bucureşti cere resurse umane pentru ambulanță. În București-Ilfov există doar un cadru medical la fiecare 2870 de oameni

Colegiul Medicilor din Bucureşti cere resurse umane pentru ambulanță. Conform unui comunicat de presă al CMMB în Bucureşti-Ilfov, la ambulanţă, lucrează aproximativ 900 de persoane, dintre care doar aproximativ 100 sunt medici.

Colegiul Medicilor din Bucureşti cere resurse umane pentru ambulanță, precizând că din totalul de 900 de cadre care lucrează la ambulanța București-Ilfov doar 100 sunt medici. Practic, cele nici 1000 de cadre medicale trebuie să deservească 2.583.460 de locuitori, 2.139.439 în Bucureşti şi 444.021 în judeţul Ilfov.

La acestea se adaugă și eventuale persoane aflate în tranzit, studenţi sau cetăţeni străini.

Astfel, la un calcul simplu, rezultă că la ambulanța București-Ilfov există un cadru medical la fiecare 2870 de oameni.

Colegiul Medicilor din Bucureşti cere resurse umane pentru ambulanță

În comunicatul Colegiului Medicilor din Municipiul București se precizează că medici, asistenţi medicali, ambulanţieri, operatori, toţi cei care fac parte din serviciul de ambulanţă, depun eforturi, clipă de clipă, pentru sănătatea populaţiei, dar, dinpăcate, deficitul de personal cu care se confruntă serviciul de ambulanţă este enorm.

Colegiul Medicilor face un apel pentru măsuri urgente şi concrete pentru asigurarea de resurse umane suficiente pentru a acoperi nevoile bucureştenilor, iar prof. dr. Cătălina Poiană, preşedintele CMMB, subliniază că medicii de urgenţă care deservesc Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov sunt mereu în alertă.

Vă recomandăm și: Apelul verii la 112: „Alo, am o urgență, fiul meu este vegetarian!”. O femeie din Botoșani a sunat la Ambulanță pentru că fiul său nu vrea să mănânce carne

Conform statisticilor, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a răspuns, doar anul trecut, în 2020, unui număr de aproximativ 550.000 de solicitări. Aceasta înseamnă, în medie, aproape 23 de solicitări pe oră, în fiecare oră a fiecărei zile, precizează Colegiul Medicilor din Capitală.

Cifrele mai arată că serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov are, în medie, 98 de echipaje pe tura de zi, dintre care 88 de echipaje proprii şi 10 echipaje ale serviciilor de ambulanţă private, iar pe tura de noapte există 81 de echipaje, dintre care 73 echipaje proprii şi opt echipaje ale ambulanţelor private.

Luna trecută a fost adoptată o Ordonanță de Urgență de către Guvernul României prin care personalul care lucrează pe ambulanță și în unitățile de primiri urgențe (UPU) nu va mai fi obligat să se pensioneze la vârsta de 57 de ani.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button