GREEN CITY

Colegiul Haşdeu şi Liceul Rosetti, reabilitate cu 14 milioane de euro

Potrivit contractelor de finanţare, investiţia în reabilitarea, modernizare şi dotarea Colegiului Naţional Iulia Haşdeu se ridică la 48,3 milioane de lei, în sumă fiind incluse lucrări de consolidare, reabilitare termică şi schimbarea acoperişului, la care se adaugă extinderea clădirii cu încă 465 mp, plus dotarea cu echipamente didactice, inclusiv cabinetul medical al şcolii. De asemenea, vor fi create noi laboratoare de informatică dotate cu 182 calculatoare, 23 videoproiectoare şi 23 laptopuri, toate conectate la reţeaua de internet de mare viteză. Lucrările ar urma să dureze 2 ani, termenul de finalizare fiind estimat pentru septembrie 2013.

La Liceul Teoretic C.A. Rosetti urmează să fie investiţi 10,3 milioane de lei, banii fiind alocaţi atât pentru reabilitarea termică a corpului principal, cât şi pentru realizarea unei săli de sport pe o suprafaţă de 1.410 mp. Totodată, în proiectul de modernizare al şcolii a fost inclusă şi dotarea unităţii de învăţământ cu panouri fotovoltaice care vor asigura independenţa energetică a clădirii. În plus, la capitolul dotări didactice, liceul va beneficia de 10 camere de documente cu cameră web de înaltă rezoluţie ce va permite profesorului să prezinte ceea ce este scris pe o pagină de hârtie şi încă 15 sisteme de evaluare simultană format dintr-un calculator cu receiver şi telecomenzi pentru fiecare elev. În acest caz, lucrările de modernizare ar urma să fie gata într-un an şi jumătate, dar nu mai târziu de martie 2013.

„La licitaţie au venit foarte multe companii puternice care să ne asigure o calitate de excepţie a lucrărilor. Ieri a fost termenul limită de depunere a ofertelor. Urmează perioada de contestaţii şi, ulterior, adjudecarea proiectului”, a declarat primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, care a adăugat că Sectorul 2 beneficiază de cea mai extinsă reţea de învăţămînt din Capitală, având peste 41.000 de elevi, 5.500 de cadre didactice şi 125 de unităţi de învăţământ.

Udrea, politică la liceu

La eveniment au participat mai mulţi elevi ai celor două şcoli, prilej cu care ministrul Udrea a făcut şi puţină politică, îndemnând tinerii să participe la alegerile pentru primari din vara anului viitor. „Salut prezenţa tinerilor şi, fiind ultimele zile de vacanţă mă bucur că v-aţi făcut timp să veniţi. Acest lucru arată că tinerii sunt interesaţi de şcoală şi de ceea ce se întâmplă în şcoala în care învaţă şi se implică în proiectele importante pentru societate. Sperăm că se vor implica şi ieşind la vot pentru că votul este foarte important pentru ce se întâmplă cu această ţară”, a declarat ministrul MDRT, Elena Udrea.

Șefa MDRT a adăugat că proiectele de dezvoltare a infrastructurii educaţionale vor continua în Capitală cu construcţia a cinci săli de sport în sectoarele 6, 2 şi 3 plus două bazine de înot în sectoarele 2 şi 6. La acestea se adaugă lucrările la un bazin de tip polo şi unul olimpic, la Cluburile Sportive Dinamo şi Steaua, sala sportivă de 2.000 de locuri de la Dinamo, plus sala polivalentă de la Stadionul Naţional „Lia Manoliu”. Ministrul Udrea a mai anunţat, miercuri, că există cerere şi pentru construcţia unei baze sportive în campusul studenţesc Regie, însă nu a fost identificat deocamdată un amplasament exact.

În cadrul conferinţei de presă de prezentare a proiectelor de modernizare a celor două unităţi de învăţământ din Sectorul 2, unei fete i s-a făcut rău din cauza emoţiilor şi a căzut la podea. Aceasta s-a ridicat în picioare după câteva secunde şi a părăsit sala. La finele evenimentului, eleva a fost găsită plângând de către ministrul Udrea pe marginea culoarului liceului. Fata nu a avut nevoie de îngrijiri medicale deosebite.

Vezi aici cum va arăta Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Poti citi si:
Close
Back to top button