Colegiul „Gheorghe Lazăr” din București devine școală-pilot din toamnă. Presa scrisă și fotografia, printre materiile din programă

26 mai 2021
384 Afișari
Colegiul „Gheorghe Lazăr” din București devine școală-pilot din toamnă. Presa scrisă și fotografia, printre materiile din programă

Colegiul „Gheorghe Lazăr” din București face o serie de pași importanți întru dezvoltarea învățământului românesc și devine școală-pilot din toamnă. Presa scrisă și fotografia sau tehnologia se vor afla printre materiile din noua programă școlară. Cine se poate înscrie la noile cursuri?

Din toamnă, elevii pasionați de tehnologie sau fotografie, vor putea studia aceste materii chiar la Colegiul „Gheorghe Lazăr”, care are în plan să devină școală-pilot.

Aceste obiecte ar putea fi implementate din toamnă. Totuși, nu toți elevii vor avea acces la ele, doar cei aflați în clasa a IX-a, transmite Aleph.ro.

Programa clasică, schimbate prin ore alese de elevi în funcție de pasiuni

Ionela Neagoe, directoarea liceului, îți spune că școala-pilot va schimba programa clasică prin ore adaptate
în funcție de preferințele elevilor.

Copiii vor avea parte de și de aprofundarea materiei la matematică sau română. Vor fi schimbări și în rândul profesorilor. Ei vor fi selectați, dacă vor fi potriviți programului educațional.

Anunțul făcut de directoarea liceului

Ne-am dori să putem să ne angajăm cadrele didactice. Adică, nu să primim cadrul didactic printr-un concurs național, într-un fel, școala să poată să decidă dacă acel profesor este potrivit pentru mediul acesta educațional

Decizia liceului Lazăr salutată de experții în sănătate

Marian Staș, expert în educație, se bucură că și Colegiul „Gheorghe Lazăr” a luat decizia de a deveni școală-pilot și că sistemul educațional începe să se schimbe într-un sens pozitiv.

„E un lucru remarcabil și o premieră istorică în învățământul public din România, pentru că el marchează trecerea de la ceea ce înseamnă o paradigmă de tip comunist, respectiv centralizare curriculară, după cum știm există un singur plan-cadru pe care îl parcurg toți copiii, la conceptul național de subsidiaritate”, este de părere expertul în educație.

Cookies