Colegiul „Gheorghe Airinei” va fi demolat, anunță PS6. Expertiza tehnică: Consolidările de beton nu sunt în pământ, ci au fost lăsate suspendate

14 feb. 2023
2087 Afișari
Colegiul „Gheorghe Airinei” va fi demolat, anunță PS6. Expertiza tehnică: Consolidările de beton nu sunt în pământ, ci au fost lăsate suspendate
Colegiul „Gheorghe Airinei” va fi demolat, anunță PS6. Expertiza tehnică: Consolidările de beton nu sunt în pământ, ci au fost lăsate suspendate. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 6

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a comandat o expertiză tehnică pentru Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații „Gheorghe Airinei” în urma căreia s-au identificat numeroase nereguli. Din acest motiv, liceul va fi demolat și reconstruit, aceste servicii fiind finanțate din fonduri europene.

Mai multe nereguli au fost descoperite în urma expertizei tehnice

Ciprian Ciucu transmite noi informații legate de Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații „Gheorghe Airinei” care a trecut printr-o expertiză tehnică. Lucrările care au fost făcute cu mult timp în urmă nu au respectat normele de construcție. Din acest motiv, clădirea nu mai poate fi dată în folosință în vederea desfășurării activității didactice, transmite PS6 pe pagina sa de Facebook.

Primarul S6 a făcut apel la Corpul de Control pentru a verifica recepțiile lucrării de consolidare a liceului, dar și plățile efectuate din bani publici.

Clădirea stă de peste 10 ani închisă deoarece a fost obiectul unui litigiu dintre Primăria Capitalei și Romtelecom, în urma privatizării.

Primarul Ciprian Ciucu își dorește ca acest liceu să fie redat comunității cât mai repede, astfel că explică ce nereguli au fost descoperite după ce a fost efectuată expertiza tehnică:

“Consolidarea” executată în urmă cu mai mulți ani a fost o bătaie de joc. Mai mult, odată cu litigiul, clădirea nu a fost pusă în conservare și s-a degradat. Este compromisă. Am citit expertiza tehnică, ceea ce au lucrat mai mult… au stricat pentru că nu au dus consolidările de beton până în fundație, în pământ, ci le-au lăsat suspendate (!!!). Eu nu îmi asum să învețe copiii noștri în așa clădire. Am dispus deja Corpului de Control să verifice recepțiile și plățile pentru această mizerie de lucrare și vom recupera și prejudiciul.

Colegiul „Gheorghe Airinei” va fi demolat, spune Ciprian Ciucu

Primarul S6 vine și cu o veste bună cu privire la ce se va întâmpla mai departe cu ansamblul de clădiri. Acesta va fi demolat urmând ca în următorii câțiva ani să se ridice o clădire nouă, modernă, în care elevi și profesori își pot desfășura activitatea, fără să fie puși în pericol.

De asemenea, au fost identificate finanțări europene special pentru construirea de campusuri liceale noi. Pe lângă construirea clădirii liceului, se vor ridica și căminele, sala de sport, adică întreg ansamblul.

Fondurile europene vor putea fi accesate în acest an și va urma să se concretizeze un studiu de fezabilitate, demolarea clădirii vechi prin achiziționarea de servicii aferente, planuri de proiectare și de execuție. Primarul promite că aceste lucrări se vor finaliza în doi sau trei ani.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies