COLECTIV. Monumentul ridicat în curtea Bisericii Sfântul Nicolae-Broşteni a fost sfinţit

de:
30 oct. 2016
2 afișări
COLECTIV. Monumentul ridicat în curtea Bisericii Sfântul Nicolae-Broşteni a fost sfinţit

La împlinirea unui an de la incendiul din clubul Colectiv, în curtea bisericii Sfântul Nicolae – Broşteni a fost sfinţit un monument dedicat memoriei victimelor tragicului eveniment. Ceremonia a fost urmată de slujba parastasului de un an pentru toţi cei decedaţi în urma incendiului, potrivit news.ro.

Slujba de sfinţire a monumentului şi parastasul au fost oficiate de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Reprezentanţii Patriarhiei au arătat că slujbe de pomenire pentru cei decedaţi la Clubul Colectiv au fost săvârşite în toate parohiile Patriarhiei Române.

La un an de la tragedie, patriarhul Daniel a transmis, în numele ierarhilor, clericilor şi credincioşilor Bisericii Ortodoxe Române, un mesaj „de consolare şi comuniune în rugăciune familiilor şi tuturor celor care îi plâng pe cei dragi”, decedaţi în incendiul din Clubul Colectiv.

„Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Biruitorul morţii, să odihnească împreună cu drepţii sufletele celor decedaţi în lumina şi pacea Împărăţiei lui Dumnezeu”, spune patriarhul.

Un alt monument, în formă de înger, a fost inaugurat duminică în faţa clubului Colectiv din Bucureşti în memoria celor 64 de persoane care şi-au pierdut viaţa în incendiul ce a avut loc în urmă cu un an, în prezenţa principesei Margareta, a principelui Radu şi a altor membri ai familiei regale, precum şi a câtorva zeci de persoane, între care s-au numărat răniţi în tragedie şi apropiaţi ai victimelor.

Monumentul a fost dezvelit de principesa Margareta, alături de Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, care şi-a pierdut fiul în tragedia de pe 30 octombrie 2015.

Între timp, alte câteva zeci de persoane au rămas în faţa clubului Colectiv, unde au aprins lumânări şi au privit îndelung fotografiilor celor care au pierit în urma incendiului.

În faţa clubului Colectiv, în urma ceremoniei de dezvelire a monumentului, a fost prezent şi un preot.

Cookies